Οι τρεις Ομάδες Β’ της SL1 που κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει η Ξάνθη στο νέο πρωτάθλημα της SL2

Το αθλητικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο η τροπολογία για τη δημιουργία Oμάδων Β’ πέρασε με ευρεία πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν «ναι» όχι μόνο οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Κινήματος Αλλαγής, με τον αγορητή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να αναφέρει οτι «μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και το χαιρετίζουμε». Αντίθετα, ψήφισαν «όχι» το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, με την Ελληνική Λύση να ψηφίζει «παρών».

Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει τον αριθμό των νέων Ομάδων Β’ που θα μετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2. Ωστόσο όπως έχει γράψει το ThrakiSportS καταρχήν έχει αποφασιστεί να λάβουν μέρος τέσσερις ομάδες, αυτές του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν αυτόν τον αριθμό στις έξι.

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και σχεδόν έχει κλειδώσει η δημιουργία δεύτερων ομάδων με συμμετοχή ήδη από το προσεχές πρωτάθλημα από τις ομάδες του Άρη και του Βόλου. Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο θα διευκολύνει ώστε να πάνε οι τρεις ομάδες του τέως ΠΟΚ στον Νότιο Όμιλο και να υπάρχει αντίστοιχος αριθμός Β’ Ομάδων και στον Βόρειο Όμιλο.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να προκύψει πρωτάθλημα μαμούθ, η εκτίμηση ακόμα και των ανθρώπων της SL2 είναι ότι δύσκολα θα καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα και οι 32 ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μετά την συγχώνευση της SL2 με την FL. Μάλιστα υπάρχει και εκτίμηση ότι θα δημιουργηθεί τόσο μεγάλος αριθμός κενών που η SL1 φέρεται να έχει εκδηλώσει πρόθεση να τα καλύψει και αυτά, εφόσον προκύψουν, με ακόμα περισσότερες Β’ Ομάδες.

Η ουσία είναι πάντως σε σχέση με την ομάδα της Ξάνθης ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα έχει ως αντίπαλο στον Βόρειο Όμιλο της νέας SL2 μόνο την Β’ Ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά κατά πάσα πιθανότητα και αυτές του Άρη και του Βόλου. Υπενθυμίζονται ότι οι παίκτες των Β’ Ομάδων θα μπορούν ανα πάσα στιγμή να προβιβάζονται στις Α’ Ομάδες και να παίζουν στην SL1 και πιθανά θα μπορεί να γίνει και το αντίστροφο, αρκεί φυσικά να πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, δηλαδή να είναι κάτω των 23 ετών.