Euro 2020: Συνολικά 18 όσοι βρήκαν το 2-1 του Βελγίου επί της Δανίας, η νέα βαθμολογία στο ThrakiSportS Predictor

Το ρολόι του γηπέδου στο «Πάρκεν Στάντιον» έδειχνε το 10ο λεπτό, όταν Δανία και Βέλγιο σταμάτησαν να παίζουν.  Άπαντες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και οι χιλιάδες των οπαδών που βρίσκονταν στις εξέδρες άρχισαν να χειροκροτούν ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον άτυχο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος στο ματς της πρεμιέρας με την Φινλανδία, το περασμένο Σάββατο, υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέρρευσε.

Η μπάλα βρισκόταν στην κατοχή του Ντράις Μέρτενς, όταν ο Βέλγος διεθνής σταμάτησε το παιχνίδι και οι παίκτες χειροκρότησαν με ένα τεράστιο πανό στην πλευρά των Δανών οπαδών να ξετυλίγεται και να γράφει: «Όλη η Δανία είναι μαζί σου Κρίστιαν». Αυτή ήταν η πιο δυνατή στιγμή της αναμέτρησης ανάμεσα στη Δανία, που ήθελε όσο τίποτα την πρώτη της νίκη στο Euro 2020, για να την αφιερώσει στον Κρίστιαν Έρικσεν, και το Βέλγιο που με τον Κέβιν Ντε Μπρόιν της χάλασε τα σχέδια. 

Μπροστά σε 25.000 οπαδούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία της σκανδιναβικής ομάδας, στο «Πάρκεν Παρκ» της Κοπεγχάγης, το Βέλγιο με την πρώτη ανατροπή στην τελική φάση της διοργάνωσης, νίκησε με 2-1 τους Δανούς, για την 2η αγωνιστική του Β’ Ομίλου και με το 2×2 μέχρι τώρα έγινε η 2η ομάδα μετά την Ιταλία που εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του τουρνουά.

Η κίνηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να ρίξει στη μάχη στο 46′ τον Κέβιν Ντε Μπρόιν αποδείχθηκε… ματ. Ο Βέλγος μέσος έβγαλε μαγική ασίστ στο 55΄ για το 1-1 από τον Τοργκάν Αζάρ και 15 λεπτά μετά, με ιδανικό πλασέ χάρισε το «τρίποντο» στους «κόκκινους διαβόλους». Και όμως το ματς είχε ξεκινήσει ιδανικά για τους Δανούς που προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με το σουτ του Πόουλσεν, μετά το τραγικό λάθος του Ντεναγιέρ, γκολ που ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων, που στη συνέχεια ήταν σαφώς πιο απειλητικοί και θα μπορούσαν να είχαν μπει με προβάδισμα δύο τερμάτων στ’ αποδυτήρια.

Η Δανία υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα της, μετά το 0-1 από την Φινλανδία και πλέον ελπίζει σε ένα θαύμα για να συνεχίσει ως μία από τις τρίτες καλύτερες ομάδες του Euro. Αυτό θα φανεί στο τελευταίο ματς που έχει να δώσει με την Ρωσία. Πάντως, το σκορ με 2-1 υπέρ των Βέλγων το μάντεψαν σωστά 18 από τους παίκτες στο ThrakiSportS Euro Predictor Game, με αποτέλεσμα να προσθέσουν απο τρεις βαθμούς στην συγκομιδή τους. Δεκάδες ακόμα πήραν από 1,5 ή 1 βαθμό, αφού η συντριπτική πλειοψηφία είχε ποντάρει στην νίκη των Βέλγων.