Πανελλήνιο ρεκόρ στο τραπ γυναικών πέτυχε στα Χανιά η Εβρίτισσα Ελένη Δημητριάδου

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο Αγώνες Κυπέλλου ΣΚΟΕ Τραπ και Σκητ, όπου μάλιστα καταρρίφθηκε το Πανελλήνιο Ρεκόρ Τραπ Γυναικών από Θρακιώτισσα πρωταθλήτρια της σκοποβολής!

Συγκεκριμένα, το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ (102/125) κατέρριψε την Κυριακή 13/6 η Ελένη Δημητριάδου (ΠΑΣ «Φοίνιξ» – ΛΣ). Η αθλήτρια από τον Έβρο, με επί μέρους σκορ 19, 21, 23, 23, 20) πέτυχε νέα πανελλήνια επίδοση 106/125, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε η ίδια από αντίστοιχο αγώνα κυπέλλου πέρσι τον Μάρτιο στον Λαγκαδά.

Η Ελένη Δημητριάδου έφυγε από την Αλεξανδρούπολη στην ηλικία 18 ετών και υπηρετεί πλέον ως  Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος στην Αθήνα, αλλά συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο και την σκοποβολή αποτελώντας την κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια όλων των εποχών στη χώρα.

Ο καθιερωμένος αγώνας «Μάχη της Κρήτης», όπου πέτυχε το ρεκόρ η Δημητριάδου, φέτος προγραμματίστηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή του Τραπ Στέλιου Καραμπινάκη. Προς τιμήν του μάλιστα, το πρώτο γήπεδο πήλινου στόχου του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων θα φέρει το όνομά του. Η σεμνή τελετή τιμής είχε έντονα συγκινησιακό χαρακτήρα, αφού η πλειοψηφία των συμμετεχόντων υπήρξαν συναθλητές του.

Ο «Στέλιος» για τους σκοπευτές, υπήρξε ανερχόμενο ταλέντο στη σκοποβολή του Τραπ τη δεκαετία του 90. Κατέκτησε το Πρωτάθλημα εφήβων, καταρρίπτοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ διακρίθηκε και στους Βαλκανικούς αγώνες, τόσο στο Τραπ, όσο και στο Διπλό Τραπ. Η φυσική συνέχεια ήταν να στεφθεί Πρωταθλητής του Τραπ και στην κατηγορία ανδρών.

Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας στο αγώνισμα του Τραπ, αθλητής του Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων «Ο Βάρδας», του οποίου διετέλεσε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.  Δυστυχώς «χάθηκε» σε δυστύχημα πέρσι αρχές του Μάρτη.

Για τα αποτελέσματα των αγώνων πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
Αποτελέσματα Τραπ & Σκητ «Μάχη της Κρήτης»