Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα τρία παιχνίδια της Τετάρτης

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους αναμεσα στους οποίους και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

Αναφορικά με τα τρία παιχνίδια της Τετάρτης αναφέρει:

Φινλανδία – Ρωσία: «Πολύ περίεργο και ισορροπημένο παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους. Η Ρωσία δεν μου άρεσε στην πρεμιέρα της με το Βέλγιο. Σίγουρα είχε απέναντί της μία ανώτερη ποιοτικά ομάδα, όμως είχε πολύ αργή ανάπτυξη και ήταν προβλέψιμη. Αντίθετα η Φινλανδία είναι πολύ πιο γρήγορη και πιεστική ομάδα. Για τους Ρώσους, βεβαίως, είναι η τελευταία ευκαιρία για να μείνουν «ζωντανοί» για την πρόκριση, όμως θα έδινα περισσότερες πιθανότητες στο «Χ».

Τουρκία – Ουαλία: «Περιμέναμε περισσότερα πράγματα απ’ την Τουρκία στο ματς της πρεμιέρας με την Ιταλία. Και νομίζω πως με βάση αυτά που έδειξε στον πρώτο αγώνα της, θα έχει προβλήματα και σ’ αυτό το ματς με την Ουαλία, που είναι πάρα πολύ γρήγορη και ποιοτική ομάδα απ’ τη μέση και μπροστά. Εκτιμώ πως θα δούμε πολύ περισσότερα πράγματα και απ’ τον Μπέιλ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και γι’ αυτό δίνω τον πρώτο λόγο στην Ουαλία, που με νίκη, ουσιαστικά θα εξασφαλίσει και την πρόκρισή της στους «16».

Ιταλία – Ελβετία: «Η Ιταλία δείχνει μία πολύ «σφικτή» κι ολοκληρωμένη ομάδα στην οποία έχει βάλει πλέον η «σφραγίδα» του ο προπονητής της. Είναι πολύ συγκεντρωμένη και ξέρει τι θέλει και τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Δεν θα έχει όμως εύκολο έργο με τους Ελβετούς. Θα ζοριστεί πολύ, διότι το στυλ παιχνιδιού των Ελβετών «κουμπώνει» πολύ καλά πάνω σ’ αυτό της Ιταλίας. Περιμένω ένα «κλειστό» ματς και σίγουρα όχι ιδιαίτερα εύκολο για τους Ιταλούς».