Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα δύο ματς της Τρίτης στον «όμιλο του θανάτου»

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους ανάμεσα στους οποίους και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Euro 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης.

Για τα παιχνίδια της Τρίτης στον επονομαζόμενο «όμιλο του θανάτου» ανέφερε:

Ουγγαρία – Πορτογαλία: «Είναι ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί, την Πορτογαλία, όμως μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο και η έδρα και το γεγονός ότι το γήπεδο στη Βουδαπέστη θα είναι κατάμεστο. Για πρώτη φορά απ’ την ημέρα που άρχισε η πανδημία του κορονοϊού θα υπάρχει τόσος κόσμος σε κερκίδα αγώνα κι αυτό σίγουρα είναι σημαντικό. Η Πορτογαλία είναι πλέον μία ομάδα πρώτης ταχύτητας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έχει παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί, έχουν ομοιογένεια, συνοχή, ποιότητα. Απ’ την άλλη πλευρά όμως και οι Ούγγροι έχουν βελτιώσει πολύ τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρό τους και ψάχνουν τρόπο για να ξαναμπούν στο «χάρτη» του διεθνούς ποδοσφαίρου. Δεν θα μου έκανε εντύπωση να πάει το ματς εντέλει ακόμη και στην ισοπαλία»

Γαλλία – Γερμανία: «Το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής σε όλους τους ομίλους, ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν αποκλείεται να τις ξαναδούμε στην πορεία και στον τελικό. Θεωρώ πως τόσο η Γερμανία, όσο και η Γαλλία θα πάνε μέχρι τα ημιτελικά. Οι Γερμανοί είναι ομάδα των μεγάλων διοργανώσεων, παίζουν στην έδρα τους και ξέρουν τη σημασία αυτών των αγώνων. Θα ήθελα πάντως να δω και κάτι διαφορετικό αγωνιστικά απ’ τη γερμανική ομάδα, κάτι πιο ελκυστικό. Η Γαλλία έχει μπροστά μία καταπληκτική τριπλέτα με τους Γκριεζμάν, Μπαπέ και Μπενζεμά που έκανε φανταστική σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο παίκτης «κλειδί», εκείνος που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι ο Πογκμπά. Γενικά είναι ομάδα που βγάζει ανωτερότητα στο γήπεδο τα τελευταία χρόνια, όμως θεωρώ πως θα δούμε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι».