Euro 2020: Λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε Ισπανία και Σουηδία, ουδείς το πρόβλεψε στο ThrakiSportS Predictor

Κανένας δεν κατάφερε να προβλέψει την λευκή ισοπαλία ανάμεσα στην Ισπανία και την Σουηδία στο ThrakiSportS Euro Predictor Game, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικρές ανακατατάξεις στην βαθμολογία με την συμπλήρωση 10 αγώνων από τους συνολικά 51 του τουρνουά.

Μόνον δύο προέβλεψαν 1-1 και κέρδισαν από 1,5 βαθμό και αυτοί είναι αμφότεροι συνεργάτες του ThrakiSportS. Ο ένας είναι ο… «Αθλητάμπουρας», που μπορεί να είναι εξαφανισμένος από τα κείμενά του αλλά δείχνει να… κατέχει το τόπι, ο άλλος είναι ο Κώστας Βαργεμιτζίδης που έχει την ευθύνη του ρεπορτάζ του βόλεϊ κυρίως στο ThrakiSportS αλλά βάζει τα γυαλιά και στους ποδοσφαιρικούς. Μάλιστα, ανέβηκε έτσι στην 2η θέση της συνολικής βαθμολογίας, ελάχιστα πίσω από τον πρωτοπόρο Juankara.

Αυτή είναι η πρώτη «λευκή» ισοπαλία στο Euro 2020 και σημειώθηκε στο «Λα Καρτούγια» της Σεβίλλης, όπου η Ισπανία δεν κατάφερε να επικρατήσει της Σουηδίας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο 5ο γκρουπ της τελικής φάσης του τουρνουά. Βάσει πάντως των ευκαιριών που χάθηκαν από τις δύο ομάδες, το τελικό αποτέλεσμα «αδικεί» την προσπάθεια των 22 παικτών, που τα έδωσαν όλα για το γκολ χωρίς να τα καταφέρουν.

«Άσφαιρα» έμειναν και τα «κανόνια» των δύο μονομάχων, ο Μάρκους Μπεργκ με 23 γκολ σε 86 συμμετοχές με τους Σκανδιναβούς και ο Άλβαρο Μοράτα με 18 τέρματα σε 41 ματς με την φανέλα της «φούρια ρόχας». Στο πρώτο ημίχρονο το 0-0 ήταν… άδικο (περισσότερο) για την Ισπανία και την Σουηδία, που είχε δοκάρι με τον Ισάκ. Σε τρεις περιπτώσεις στο διάστημα αυτό ο γκολκίπερ των Σουηδών, Όλσεν, έκανε σωτήριες επεμβάσεις σε κεφαλιά και σουτ του Όλμο, ενώ ο Μοράτα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ πλάσαρε άουτ!

Με μία τεράστια ευκαιρία για τους Σουηδούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Από εξαιρετική προσπάθεια του Ισάκ στην περιοχή και γύρισμα… πάρε βάλε στον Μπεργκ, ο 34χρονος στράικερ απέτυχε να σκοράρει σε άδεια εστία! Από κει και πέρα η Ισπανία πήρε πλήρως τον έλεγχο του ματς, απείλησε με ένα σουτ του Όλμο λίγο πριν το 70ό λεπτό, στο 90΄ με την κεφαλιά του Μορένο να βρίσκει ξανά σε ετοιμότητα τον Όλσεν, όπως και στο 90΄+3 με τον Σαράμπια να μην μπορεί να σκοράρει από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση (η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σουηδού πορτιέρε).

Αυτή είναι η πρώτη ισοπαλία στην 4η μεταξύ τους αναμέτρηση σε μεγάλη διοργάνωση, με την Ισπανία να μετρά δύο νίκες (Μουντιάλ 1978 και Euro 2008) και τη Σουηδία μία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950! Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα και με δεδομένη την συμπλήρωση 10 αγώνων, η βαθμολογία στο ThrakiSportS Euro Predictor Game έχει ως εξής: