Παρουσία του Μάκη Τζάτζου η επεισοδιακή αναμέτρηση ανάμεσα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Ορφέα Ξάνθης

Ο Μάκης Τζάτζος σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη. Είναι επισης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έκανε μεγάλη καριέρα με τον ΑΟΞ. Θεωρείται από πολλούς Ξανθιώτης, όχι ίσως άδικα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει σχέσεις και με την Καρδίτσα και έκανε από τα πρώτα σημαντικά του βήματα στο ποδόσφαιρο στην Αναγέννηση.

Ξεχωριστή λοιπόν η σημασία του αγώνα ανάμεσα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Ορφέα Ξάνθης του καλού του φίλου Μπάμπη Χατζημεστή, στην πρεμιέρα των μπαράζ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής για την άνοδο στην Super League 2. Για αυτό και βρέθηκε στο γήπεδο, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία με τον Μάκη Μπογιατζίδη του Ορφέα Ξάνθης αλλά και τον γνωστό «ορφεϊκό» δημοτικό σύμβουλο της Ξάνθης Ιπποκράτη Καμαρίδη.

Ενδιαφέρον θα είχε λοιπόν, με δεδομένο ότι έχει σχέσεις με την Καρδίτσα και έχει φορέσει τη φανέλα της Αναγέννησης, να δημοσιοποιηθεί η γνώμη του για όσα καταγγέλλει ο Ορφέας Ξάνθης και προσωπικά ο Μπάμπης Χατζημεστής στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, κάνοντας λόγο για «ζούγκλα», 2.000 άτομα στην κερκίδα που έβριζαν με αντεθνικά συνθήματα τους Ξανθιώτες και παρουσία μπράβων στο γήπεδο που πήγαν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω.

Στα social media τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος» ανάμεσα σε Ξανθιώτες και Καρδιτσιώτες που αρνούνται την ουσία των καταγγελιών. Ο Μάκης Τζάτζος, ίσως και λόγω της ιδιότητάς του στην ΠΑΕ Ξάνθη, έχει αποφύγει σε αυτό το διάστημα οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο.

Ωστόσο μια ξεκάθαρη τοποθέτησή του, από την στιγμή που βρέθηκε στο γήπεδο, με το ειδικό βάρος που έχει η θέση του και για τον κόσμο της Ξάνθης και για τον κόσμο της Καρδίτσας, θα είχε ιδιαίτερη αξία και θα βοηθούσε όσους αμφιβάλουν ή δεν έχουν πειστεί, να αντιληφθούν προς ποια πλευρά είναι η αλήθεια. Πήγε πράγματι στην Καρδίτσα το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω όπως καταγγέλλει ο Ορφέας;