Euro 2020: «Σικ»άτη νίκη της Τσεχίας στην Σκωτία και… 10 σε απόσταση βαθμού από την κορυφή στο ThrakiSportS Predictor

Σικ… νίκη για την Τσεχία στην πρεμιέρα της στο Euro 2020, μέσα στο σπίτι της Σκωτίας, μπροστά σε 12.000 φιλάθλους στο «Hampden Park» της Γλασκόβης, για τον 4ο ομίλο (όπου συμμετέχουν επίσης Αγγλία και Κροατία). 

Η πρώτη εμφάνιση της Σκωτίας σε μεγάλο τουρνουά, μετά από 23 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998), ολοκληρώθηκε με απογοήτευση. Η νίκη της Τσεχίας φέρει την υπογραφή του 25χρονου επιθετικού της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, που με δύο γκολ (46′, 52′) (το δεύτερο με σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα) διαμόρφωσε το σκορ, αλλά επίσης και των αποφασισμένων Τσέχων αμυντικών, που  σταμάτησαν με επιτυχία τις προσπάθειες των παικτών του Σβικ Κλάρκ.

Οι Σκωτσέζοι, τυπικά και ουσιαστικά οικοσεσπότες, ξεκίνησαν καλύτερα αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις ευκαιρίες των Ντάικς (18’) και -κυρίως- του Ρόμπερτσον (32’), όταν βρέθηκε σε θέση για γκολ, σούταρε αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάτσλικ. Ετσι ο Σικ, που είχε προειδοποιήσει από το 16’, άνοιξε στο 42′ το σκορ, όταν με γυριστή κεφαλιά από σέντρα του Κουφάλ, νίκησε τον Μάρσαλ.

Ο σκόρερ προσπάθησε με την έναρξη της επανάληψης στο 46′ να «καθαρίσει» το ματς, αλλά αυτή τη φορά ο Μάρσαλ σταμάτησε το σουτ που επιχείρησε. Άμεση στο 48′ η «απάντηση» των Σκωτσέζων, αλλά το σουτ του Χέντρι σταμάτησε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βάτσλικ με υπερπροσπάθεια δεν απέτρεψε το αυτογκόλ του Κάλας. Όμως ο 25χρονος επιθετικός της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, επιβεβαιώνοντας το «νόμο» το ποδοσφαίρου περί ευκαιριών, λίγο κάτω από τη σέντρα, βλέποντας τον Μάρσαλ εκτός εστίας, επιχείρησε σουτ, σημειώνοντας στο 52′ ένα πανέμορφο γκολ (0-2), το 8ο γκολ στις 11 τελευταίες του διεθνείς εμφανίσεις. 

Η Σκωτία προσπάθησε να αντιδράσει, δημιουργώντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (61’ σε σουτ του Αρμστρονγκ, 65’ σε κεφαλιά του Χέινλι και 66’ με τον Ντάικς), χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η τελευταία μεγάλη χαμένη ευκαιρία (90′) ήταν για την Τσεχία, με πρωταγωνιστή τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και παλιό συμπαίκτη των γνωστών τεσσάρων Θρακιωτών Μίχαελ Κρμέντσικ (αντικατέστησε τον Σικ στο 87′), ο οποίος δε μπόρεσε να νικήσει τον Μάρσαλ.   

Μόλις ένας από τους παίκτες στο ThrakiSportS Euro Predictor Game βρήκε το ακριβές σκορ στο παιχνίδι και κέρδισε τρεις πόντους, ενώ στους 15 έφτασαν αυτοί που προέβλεψαν τη νίκη της Τσεχίας και προσέγγισαν το σκορ κερδίζοντας από 1,5 βαθμό. Μετά και από αυτό το παιχνίδι, το όγδοο από την ένραρξη του Euro 2020, ο Andrian είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 11,5 βαθμούς αλλά συνολικά 10 παίκτες βρίσκονται σε αποσταστη ενός βαθμού, δηλαδή ενός σωστού σημείου, από τη κορυφή.

Αναλυτικά: