Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα τρία παιχνίδια της Δευτέρας

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους, ανάμεσα στους οποίους και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο EURO 2020. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύειστο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

Αναλυτικά παρακάτω τα σχόλιά του για τα τρία παιχνίδια της Δευτέρας:

Σκωτία – Τσεχία: «Η Τσεχία έχει ένα πολύ ελκυστικό στυλ παιχνιδιού, με παίκτες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και το επιδιώκουν πάντα μέσα από τα παιχνίδια τους. Από την άλλη πλευρά οι Σκωτσέζοι είναι μία ομάδα με πειθαρχία και δύναμη, δυνατή στον «αέρα» και πολύ αποτελεσματική ορισμένες φορές. Θα είναι ισορροπημένο ματς ως ένα σημείο, όμως οι Τσέχοι -που μου θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που παίζουν οι Κροάτες- βγάζουν καλύτερα πράγματα μέσα στο γήπεδο και θεωρώ πως έχουν τον πρώτο λόγο».

Πολωνία – Σλοβακία: «Το συγκεκριμένο ματς πρώτα απ’ όλα έχει έναν… σταρ. Ο Λεβαντόφσκι είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, με δύο επαφές, ένα άγγιγμα, μία κίνηση… Είναι σε τρομερή κατάσταση και σίγουρα είναι ένας απ’ τους ποδοσφαιριστές που όλοι περιμένουν να δουν σε αυτό το τουρνουά. Οι Πολωνοί είναι μία ομάδα που δεν έχει κάνει κάτι «μεγάλο» τα τελευταία χρόνια, το θέλουν, το κυνηγούν πολύ. Δεν ξέρω όμως αν… φτάνει μόνο ο Λεβαντόφσκι, διότι πίσω απ’ τον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου δεν υπάρχει το απαραίτητο «βάθος» στην ποιότητα. Οι Σλοβάκοι είναι πολύ δυνατή ομάδα, με τεχνίτες και γρήγορους παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη… ζημιά. Γενικά περιμένω να δω ένα ισορροπημένο ματς».

Ισπανία – Σουηδία: «Θεωρώ πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι καθοριστικό, προκειμένου να δούμε το νέο «μοντέλο» της Ισπανίας που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος πήρε ένα πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο, επιλέγοντας να μην συμπεριλάβει στην αποστολή παίκτη απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εδώ και 15 χρόνια η Ισπανία έχει ποιότητα, ταχύτητα, συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και ξεχωρίζει. Το ζήτημα είναι αν αυτό το υλικό της μπορεί να κυριαρχήσει μέσα στο γήπεδο. Απ’ την άλλη πλευρά η Σουηδία είναι μία εξαιρετική ομάδα, που παίζει γρήγορα, πιέζει κι έχει παίκτες έμπειρους σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς».