Ανακατασκευές προϋπολογισμού άνω των 600.000 ευρώ στα γήπεδα του Υπαίθριου Αθλητικού Κέντρου Κομοτηνής

Προϋπολογισμού 605.000 ευρώ είναι το έργο με τίτλο «Ανακατασκευή αγωνιστικών χώρων γηπέδων» που ο Δήμος Κομοτηνής υλοποιεί στο Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο της πόλης (υπαίθρια γήπεδα που βρίσκονται απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο).

Το έργο αποτελεί συνέχεια προηγούμενης εργολαβίας συντήρησης κοινόχρηστων χώρων με την οποία έγινε η βελτίωση των υπαίθριων γηπέδων και η ανάπλαση των γηπέδων μπάσκετ και τένις τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από το κοινό.

Με την τρέχουσα εργολαβία θα εκτελεστούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Μεταξύ άλλων θα αντικατασταθούν τα κιγκλιδώματα της περίφραξης και των πορτών. Ταυτόχρονα θα γίνουν εργασίες στον τομέα του πρασίνου καθώς πολλά δέντρα είναι άρρωστα και γηρασμένα. Θα γίνουν κλαδέματα ή και κοπές δέντρων, τα οποία θα αντικατασταθούν με νέα.

Επίσης, στον χώρο του πρασίνου, θα γίνει εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά, και εγκατάσταση νέου αρδευτικού συστήματος για τη διατήρηση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου. Στόχος των εργασιών είναι η αποκατάσταση και συντήρηση του πρασίνου του Υπαίθριου Αθλητικού Κέντρου.

Ακόμη, θα δημιουργηθούν γήπεδα βόλεϊ και αντιπτέρισης (μπάντμιντον) με ελαστικό ακρυλικό τάπητα και διαγραμμίσεις. Μια σημαντική επιπλέον παρέμβαση που θα εκτελεστεί, αφορά στην αποκατάσταση των υφιστάμενων αποδυτηρίων που έχουν βανδαλιστεί.

Τέλος, θα γίνει ριζική ανακαίνιση των χώρων υγιεινής και των αποδυτηρίων, που περιλαμβάνει διαμόρφωση των χώρων ντους (ανδρών και γυναικών),  τοιχοποιίες, καθώς επίσης τέσσερις χώρους υγιεινής για ΑμεΑ, δύο στα αποδυτήρια και δύο στους χώρους υγιεινής κοινού.

Παράλληλα, στον αύλειο χώρο, θα κατασκευαστούν ράμπες για ΑμεΑ, με σκοπό όλες οι εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες.

Περαιτέρω το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση φθαρμένων τσιμεντοϊστών όπως και αστικού εξοπλισμού απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων (παγκάκια, κάδους, σταντ ποδηλάτων, κ.λπ.).

“Αρχικό μέλημα του Δήμου είναι η ανακατασκευή της μεταλλικής περιμετρικής περίφραξης της αθλητικής εγκατάστασης, γιατί η ασφάλεια του χώρου είναι μείζονος σημασίας”, τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, και συμπληρώνει: 

“Η προσβασιμότητα όλων, αθλητών και κοινού, σε χώρους άθλησης, είναι αυτονόητη, και είναι βασικό μετά τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, οι χρήστες των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων να σεβαστούν τους συναθλητές ή τους συμπολίτες τους. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η στήριξη της άθλησης των δημοτών, η ενδυνάμωση του αθλητικού πνεύματος, και βέβαια η αποκατάσταση ενός χώρου που παρουσιάζει πολύ κακή εικόνα λόγω των βανδαλισμών που έχει υποστεί”.

Το σύνολο των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2022 και τότε οι υπαίθριες εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν όχι μόνο τους φίλους των αθλημάτων, αλλά και εκδηλώσεις, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.