Ήττα για τον Ορφέα Ξάνθης στην επεισοδιακή πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου στην Καρδίτσα

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Ορφέας Ξάνθης την διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Καρδίτσα καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την τοπική Αναγέννηση.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή ήταν υποδειγματικά στημένη αμυντικά για 60 λεπτά κόντρα σε έναν ιστορικό αντίπαλο, αλλά και σε μία γεμάτη ένταση ατμόσφαιρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου από την πλευρά των γηπεδούχων. Μία στημένη φάση έγειρε την αναμέτρηση ύπερ της Αναγέννησης, η οποία παρότι έμεινε με δέκα παίκτες έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, παίρνοντας εν τέλει το αποτέλεσμα που της δίνει προβάδισμα για την κατάληψη μία εκ των δύο θέσεων της ανόδου.

Η Αναγέννηση ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με το διαγώνιο σουτ του Πολίτη στο 2’, που μπλόκαρε εύκολα ο Μανιάς. Ο Ορφέας που ξεκίνησε δυναμικά απάντησε με το μακρινό σουτ του Τορομανίδη στο 5’ που επίσης μπλόκαρε εύκολα ο Θεολόγης.

Γενικά, ο Ορφέας έβγαλε ένα πρώτο ημίχρονο σχετικά ανώδυνα, χωρίς να δεχτεί την μεγάλη φάση, πέραν μίας επικίνδυνης σέντρας-σουτ του Κουτρουμάνου στο 33’ που έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Μανιάς. Αντίθετα, είχε δύο καλές στιγμές με το φαλτσαριστό σουτ του Τορομανίδη στο 22′ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια· και στο 43′ με την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση του Πασχαλάκη, ύστερα από σέντρα του Τορομανίδη, ήταν αδύναμη ομώς και μπλόκαρε σταθερά ο Θεολόγης.

Στο δεύτερο μέρος οι Ξανθιώτες ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι με την κεφαλιά του Αλέξανδρου Μελισσόπουλου στο 48’ (μπλόκαρε εύκολα ο Καρδιτσιώτης πορτιέρε) και το μακρινό πλασέ του Βουλγαρίδη στο 57′, που ωστόσο έφυγε αρκετά μέτρα εκτός.

Ωστόσο με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα δέχτηκε ένα τέρμα που δεν φαινόταν πως μπορούσε να δεχτεί αλλιώς με την αμυντικά πολύ καλά στημένη ομάδα του. Στο 59’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Πολίτη, που έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο στο αριστερό παραθυράκι του Μανιά που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στην συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε ένταση καθώς υπήρξαν δυο μεγάλες διακοπές, ενώ ο διαιτητής έδειξε κόκκινη στον Μπακρατσά στο 65’ για χτύπημα εκτός φάσης στον Τζαμπάζ (είναι χαρακτηριστικό ότι ο αγώνας έληξε στο 101’ καθώς κρατήθηκαν δέκα γεμάτα λεπτά καθυσερήσεις).

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ωστόσο, ο Ορφέας αποσυντονίστηκε, δεν μπόρεσε να απειλήσει και εν τέλει στο 87’ δέχτηκε δεύτερο τέρμα σε μακρινό γυριστό σουτ του Λώττα (ο οποίος είχε λίγα λεπτά από τη στιγμή που πέρασε ως αλλάγη) από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να σκάει μπροστά από τον Μανιά και μπαίνει στα δίχτυα του, καθώς είχε εντελώς λάθος εκτίμηση και δέχτηκε ένα ένα μάλλον φτηνό γκολ.

Στις καθυστερήσεις ο Κριέζης έσωσε πάνω στην γραμμή τον Ορφεά από το να δεχτεί ένα τρίτο τέρμα στο πλασέ του Ξέρα, κάτι που θα ήταν και σκληρό και άδικο.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Θεολόγης, Γκουγκούδης, Κουτρομάνος, Παπαδήμας, Nίκιτς, Μπλαντένοβιτς, Μπιτέλης, Πολίτης (89’ Ξέρας), Μπακρατσάς, Τζέκος (85’ Λώττας), Χασομέρης (90+6’ Κοντός)
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Μανιάς, Τζαμπάζ (83’ Κριέζης), Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Τανζού, Βουλγαρίδης (58’ Αλεξανιάν), Μελισσόπουλος Α. (83’ Σουκρήγλου), Τορομανίδης, Πασχαλάκης (83’ Χιντ Ιμέρ)