Έξι μετάλλια για τέσσερις αθλητές του ΕΟΣ Ξάνθης στο Πανελλήνιο Αγωνιστικής Αναρρίχισης

Επιτυχίες σημείωσε η αποστολή του ΕΟΣ Ξάνθης στο 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης, που έγινε στον Αλμυρό Βόλου στις 22-23 Μαΐου.

Η ομάδα του ορειβατικού συλλόγου έλαβε μέρος με τέσσερις αθλητές, οι οποίοι και κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των διακριθέντων με τις επιδόσεις που πέτυχαν.

Συγκεκριμένα, στο αγώνισμα boulder κατέλαβαν την 1η θέση στην κατηγορία Ανδρών ο Ματθαιος Βαλσαμίδης και την 2η θέση στην κατηγορία Νεανίδων η Ζωή Παλτατσίδου Ζωή.

Επίσης στο αγώνισμα δυσκολίας (lead), κατέλαβαν 1η θέση στην κατηγορία Ανδρών ο Ματθαίος Βαλσαμίδης, την 1η θέση στην κατηγορία Παίδων ο Βασίλης Μπέρτος, την 2η θέση στην κατηγορία Νεανίδων η Ζωή Παλτατσίδου και την 2η θέση στην κατηγορία Παίδων ο Ιάσωνας Βαλσαμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους έχουν επιλεγεί στην Εθνική Ομάδα, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η αγωνιστική αναρρίχηση γίνεται ολυμπιακό άθλημα. Μάλιστα, ήδη εκφράζονται πολλές ελπίδες ότι τουλάχιστον ο Βαλσαμίδης θα μπορέσει να μας εκπροσωπήσει στο Παρίσι το 2024.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο ΕΟΣ Ξάνθης σημειώνει:

«Τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν σε μια αγωνιστική περίοδο που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας στέρησαν τη δυνατότητα συστηματικής προπόνησης τόσο στους αθλητές όσο και στους μικρούς μας αναρριχητές που ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα –σκαρφαλώματα.

Η εξαιρετική, λοιπόν, παρουσία της ομάδας της Ξάνθης, κάνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων χώρων προπόνησης αλλά και εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση αγώνων, γεγονός που θα καταστήσει την Ξάνθη κορυφαίο αθλητικό κέντρο, πανελλαδικά.

Η αγωνιστική αναρρίχηση είναι ένα άθλημα που εξελίσσεται, ανεβαίνει σε δημοφιλία και φέτος για πρώτη φορά περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκυο. Είναι στοιχείο υγιούς αθλητικού πνεύματος, ακόμα και σε τέτοιες ιδιαίτερες περιστάσεις, οι νέοι/ες μας να παραμένουν συνεπείς στην προσπάθεια και τον αγώνα τους».