Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα τρία παιχνίδια της Κυριακής

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο EURO 2020. Ο Σάκης Τσιώλης που έχει περάσει και από τον πάγκο της Ξάνθης αναλύει στον Γιώργο Μανταίο και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

Αναφορικά με τα παιχνίδια της Κυριακής αναφέρει:

Αγγλία – Κροατία: Οι Κροάτες συνεχίζουν με τα ίδια σημεία αναφοράς, όπως ο Μόντριτς. Δεν θα πω ότι είναι  γερασμένη ομάδα, αλλά σίγουρα είναι κορεσμένη. Στις κλήσεις είδα ότι βρίσκονται οι περισσότεροι παίκτες από το Μουντιαλ 2018. Δεν τους πιστεύω πολύ όπως τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ «ταβάνι» τη συμμετοχή τους στους «16». Οι ‘Αγγλοι είναι κλασική δύναμη, θεωρώ ότι σίγουρα πηγαίνουν στους «8», ίσως και παραπάνω. Διακρίνονται για την πίεση ψηλά, το δυναμικό παιχνίδι, το απευθείας παιχνίδι. Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι και λίγο αλαζόνες. Πάντως πιστεύω ότι θα διεκδικήσουν κάτι καλό.

Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία: Θα πρέπει πρώτα να δούμε τι γίνεται. Η αυστριακή σχολή έχει πάρει πράγματα από τη γερμανική, τους είχα αντιμετωπίσει κάποτε (Ραπίντ Βιένης) ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης και είδα  ότι έχει πάρει πολλά στοιχεία. Αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα, είναι πως οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας είναι μαχητές και καλοί από τεχνικής άποψης. Πάντως με περισσότερο ενδιαφέρον περιμένω να δω την Αυστρία. 

Ολλανδία – Ουκρανία: Νομίζω ότι σε αυτό το παιχνίδι αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον την Ολλανδία με το 3-4-3 ή το 4-3-3 που εκπροσωπεί. Ξέρετε, οι περισσότεροι καθηγητές προπονητικής είναι Ολλανδοί και από αυτή τη χώρα βγαίνουν οι νέες τάσεις του ποδοσφαίρου. Γενικά με ενδιαφέρει να δω σε τι επίπεδο βρίσκονται, ανεξαρτήτως ποδοσφαιριστών.  Από την Ουκρανία δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Φυσικά έχει κάποια καλά χαρακτηριστικά όπως όλες που μετέχουν στη διοργάνωση, όμως δεν πείθει ως ομάδα.