39 συμμετέχοντες από Ελλάδα και εξωτερικό στους αγώνες ευκινησίας σκύλων στην Κομοτηνή (+photos)

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στο αθλητικό κέντρο Oxygen Club από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής το «Thraki Agility Championship 2021», δηλαδή αγώνες ευκινησίας σκύλων.

Καλεσμένος κριτής ήταν ο Αλεξάντερ Μπάιτλ από την Γερμανία και η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη, τηρώντας φυσικά τους υγειονομικούς κανόνες. Συνολικά υπήρξαν 39 συμμετοχές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο στους αγώνες και έχουν έρθει αρκετοί συμμετέχοντες από το εξωτερικό όπως Ρουμανία και Βουλγαρία” δήλωσε στην εφημερίδα “Χρόνος” η Νικόλ Παπαστεργιάδη, πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής. 

Στην Κομοτηνή μέσα στην περίοδο της καραντίνας αυξήθηκε το ενδιαφέρον των πολιτών για τους αγώνες ταχύτητας και ευκινησίας σκύλων, όπως παρατηρεί η κα. Παπαστεργιάδη. “Από την περίοδο της καραντίνας και μετά ήρθαν τουλάχιστον 10 καινούργια μέλη στον Όμιλο” τόνισε.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες παίζουν σημαντικό ρόλο και στο δέσιμο του ιδιοκτήτη με τον σκύλο του. “Έχω δει ανθρώπους που τα σκυλιά τους είχαν θέμα επιθετικότητας και τα φοβόντουσαν (οι ιδιοκτήτες). Μέσα από τους αγώνες ευκινησίας είδα να γεννιέται μια σχέση σεβασμού από τον σκύλο προς τον ιδιοκτήτη και πλέον να υπάρχει μια αρμονική σχέση” επισήμανε η κα. Παπαστεργιάδη.

Οι πρώτοι τρεις σε κάθε κατηγορία έλαβαν διακρίσεις. Οι δράσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής θα συνεχιστούν, καθώς μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με δύο Σέρβους εκπαιδευτές σκύλων για θέματα ευκινησίας και υπακοής. Παρακάτω φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα “Χρόνος”…