Euro 2020: Οι εκτιμήσεις του Σάκη Τσιώλη για τα φαβορί και τα τρία σαββατιάτικα παιχνίδια

Ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με θητεία σε 20 συλλόγους ανάμεσα στους οποίους και η Ξάνθη, είναι «συνοδοιπόρος» του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο EURO 2020 αναλύοντας και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης!

«Κατ’ αρχας  να ξεκαθαρίσουμε πως ό,τι λέμε προς το παρόν έχει να κάνει με βάση την εικόνα των ομάδων στα προκριματικά και τα φιλικά. Η τελική φάση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, γι’ αυτό θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη ανάλυση αφού δούμε τουλάχιστον τους πρώτους αγώνες τους», εξηγεί αρχικά στον Γιώργο Μανταίο ο Τσιώλης. 

«Όσον αφορά τα φαβορί, πρώτα απ’ όλα  οι Γάλλοι με Μπενζεμά, Μπαπέ, Πογκμπά είναι μία ομάδα σίγουρα μέσα στην τετράδα. Οι Γερμανοί είναι πάντα υπολογίσιμοι και θα τους έδινα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Στηρίζουν πάντα το παιχνίδι τους και το στηρίζουν πολύ καλά, μια μηχανή που βασίζεται πάντα στο σύστημά της. Επίσης δεν είναι πλέον έκπληξη να πούμε ότι και η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος παραμένει στα φαβορί, αφού άλλωστε είναι η κάτοχος του τίτλου. Στην Ισπανία δεν πιστεύω πολύ, δεν έχει κανέναν παίκτη της Ρεάλ, μάλλον φαίνεται ότι είναι σε μεταβατική φάση. Θα παίξει ρόλο ο προπονητής, μου αρέσει ο Λουϊς Ενρίκε, αλλά τουλάχιστον σε αυτή τη διοργάνωση θεωρώ ότι εάν φτάσει στους «8» θα είναι επιτυχία». 

Από εκεί και πέρα, για τα τρία ματς του Σαββάτου ο Σάκης Τσιώλης προβλέπει:

Ουαλία – Ελβετία: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Αν και η Ελβετία φαντάζει πιο «τακτοποιημένη» τακτικά και έχει κάνει καλές διοργανώσεις, οι Ουαλοί έχουν έναν-δυο ποδοσφαιριστές ως σημείο αναφοράς. Αυτοί ίσως καταφέρουν να σταματήσουν τους Ελβετούς που έχουν τον πρώτο λόγο». 

Δανία – Φινλανδία: «Πολύ αμφίρροπο παιχνίδι παρότι με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι  η Δανία έχει το πάνω χέρι. Διαθέτει ταχύτητα στον χώρο, αλλάζει καλά το παιχνίδι. Είναι όμως ένα ερωτηματικό για το εάν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται σε κάποιες μονάδες. Εάν μπορεί να ποντάρει σε παίκτες όπως ο Έρικσεν. Από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται, θα εξαρτηθεί και γενικότερα η πορεία της».

Βέλγιο – Ρωσία: «Ένα ωραίο παχνίδι! Παρότι το Βέλγιο παρουσιάζεται από όλους ως μεγάλο φαβορί, εγώ θεωρώ -τουλάχιστον με όσα έχω δει έως τώρα- ότι οι Ρώσοι θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους σε αυτό το EURO. Η δύναμη και η ταχύτητα είναι πάντα στο ποδοσφαιρικό τους στιλ και διακρίνονται για την αγωνιστική τους πειθαρχία. Το Βέλγιο ποντάρει πάρα πολύ στις μονάδες, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού. Δεν θα πω ότι είναι φαβορί παρότι όλοι το κατατάσσουν εκεί, πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί πολύ, εναντίον της Ρωσίας».