Θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου Θρακιώτη ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Λειβαδίτη

Ένας από τους πιο λαμπρούς ανθρώπους του πολιτισμού στην Ξάνθη, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Λειβαδίτης έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σκορπίζοντας θλίψη στους ανθρώπους του αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Ο Κώστας Λειβαδίτης γεννήθηκε στο Δασοχώρι Ξάνθης, σπούδασε υποκριτική στο Κρατικο Θέατρο Βορείου Ελλάδος και από το 1980 πρωταγωνίστησε ή σκηνοθέτησε διάφορες παραστάσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Θράκης , συνεργαζόμενος με ιδιωτικές και δημόσιες σκηνές σε ελληνικά και ξένα έργα της σύγχρονης, της κλασικής και της αρχαίας δραματουργίας,

Ιδρυτής του Θεάτρου Ανατολικά του Νέστου, τις τελευταίες δεκαετίες προσπάθησε επιτυχημένα να φέρει σε επαφή με το θέατρο, τους ανθρώπους της περιοχής στην πόλη και την ύπαιθρο αλλά ταυτόχρονα να διδάξει με γενναιοδωρία το θέατρο και τη θεατρική αγωγή σε μικρούς και μεγάλους φίλους της υποκριτικής.

Ήδη από τη δεκαετία του ’80 πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια της πολιτιστικής αποκέντρωσης, ανεβάζοντας έργα στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και άλλους χώρους ενώ έχει αφήσει ένα ακόμη σημαντικό ιχνος στην πολιτιστική ζωή του τόπου, με την παρουσίαση θεατρικών μονόπρακτων  στο “Άλλοθι” και σε άλλους φιλόξενους χώρους της πόλης.

Ρηξικέλευθος καλλιτεχνικά αλλά και πολιτικά, εξέφρασε πάντοτε με τόλμη τις απόψεις του χωρίς περιστροφές. Η απώλεια του Κώστα Λειβαδίτη, είναι μεγάλη για την περιοχή ενώ η κληρονομιά του παραμένει ζωντανή  στην Ξάνθη.

Η κηδεία του γίνεται την Παρασκευή στις 2 μμ στο Δασοχώρι. Η σορός του θα βρίσκεται από τη 1 μμ στο ναό της γενέτειρας του.

Πηγή: https://xanthi2.gr/