Στο «Φώτης Κοσμάς» από την Δευτέρα οι αθλητικές δοκιμασίες για τους υποψηφίους ΕΠΟΠ

Θετικά νέα για τους υποψήφιους ΕΠΟΠ, οι οποίοι πρόκειται να ξεκινήσουν τις αθλητικές δοκιμασίες τους από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διεξαχθούν τα αθλήματα στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι από τον Έβρο και γενικότερα την Θράκη, οπότε δεν θα χρειαστεί να μεταφερθούν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και να ξοδέψουν χρήματα για τη διαμονή τους.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νεολαίας της Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Βουρδόλης είχε στείλει από τις 5 Απριλίου επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο τονίζοντας του πως και οι εξετάσεις των υποψήφιων Συνοριοφυλάκων είχαν διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία στο γήπεδο “Φώτης Κοσμάς” στην Αλεξανδρούπολη και κατά παρόμοιο τρόπο ζήτησε να γίνουν και οι εξετάσεις των ΕΠΟΠ στην Αλεξανδρούπολη.

Με αφορμή τα ευχάριστα νέα ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού έγραψε σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

“Μετά από το έγγραφο μας στον Υ.ΕΘ.Α. Κο Παναγιωτοπουλο έχοντας την ηθική υποχρέωση να κάνουνε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας, όπως κάναμε και για τους νέους Συνοριακούς Φύλακες, που πρόκειται να εξεταστούν στα αγωνίσματα και τις λοιπές εξετάσεις της προκήρυξης των ΕΠ.ΟΠ. αποστείλαμε έγγραφο αίτημα όπου του ζητήσαμε οι παραπάνω εξετάσεις να γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Με ιδιαίτερη χαρά το αίτημα μας έγινε αποδεκτό και πλέον όλα τα παιδιά μας θα δώσουν όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις στην Αλεξανδρούπολη. Έτσι θα αποφύγουν τεράστια έξοδα μετακίνησης – διαμονής και διατροφής σε άλλη πόλη όπου θα γινόταν οι εξετάσεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και επιπλέον θα δοκιμαστούν στον φυσικό τους χώρο όπου καθημερινά προετοιμάζονται για τις παραπάνω εξετάσεις. Ευχόμαστε η προσπάθεια μας να αποδώσει καρπούς και όλα τα παιδιά που να επιτύχουν στις εξετάσεις τους.”