Σενάριο και για Μυροφορίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη, «θρίλερ» με την τύχη του Ανέστη Τσετινέ

Η Ξάνθη θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στη Super League 2 και αυτή η εξέλιξη μοιραία αναπροσαρμόζει τα πλάνα που υπήρχαν στον σύλλογο.

Η ομάδα έχοντας μεγάλη οικονομική άνεση με την παρουσία του Ελληνοαυστραλού, Μπιλ Πάπας δείχνει ικανή να κάνει και πάλι πολλές οικονομικές υπερβάσεις για να πετύχει αυτή τη φορά τον στόχο της ανόδου. «Ταυτόχρονα, όμως, στα εσωτερικά των Θρακιωτών υπάρχει σχεδόν… ανοιχτά πλέον μια κόντρα κυριαρχίας. Οι αντίπαλες παρατάξεις είναι οι ντόπιοι παράγοντες της ΠΑΕ και οι εκ Θεσσαλονίκης, που επί της ουσίας διαχειρίζονται τα κεφάλαια του Πάπας», αναφέρει σε ρεπορτάζ του το a-sports και προσθέτει: «Διαμάχη που ήταν υπαρκτή και γνωστή στα ενδότερα καιρό τώρα και στην πραγματικότητα ήταν η αιτία της απόφασης Τεννέ να μην συνεχίσει (ακόμα κι αν ανέβαινε η Ξάνθη), παρά την πετυχημένη παρουσία του στον πάγκο».

Τώρα, λοιπόν, μαζί με το παιχνίδι επικράτησης στους διοικητικούς τρέχουν και οι εξελίξεις για το οργανόγραμμα της ΠΑΕ. Και οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Νταμπίζα να είναι το φαβορί για την ανάληψη του πόστου του τεχνικού διευθυντή, όπως έχει φωτογραφήσει εδώ και πέντε μέρες το ThrakiSportS – μάλιστα κάποιες πηγές  υποστηρίζουν ότι ο πρώην διεθνής άσος έχει ήδη συμφωνήσει!

Από την άλλη υπάρχει και αουτσάιντερ για την ίδια θέση, όπως υποστηρίζει το a-sports, φέρνοντας ένα νέο όνομα στο φως της δημοσιότητας. Ο λόγος για τον Παύλο Μυροφορίδη, εξαιρετικό γνώστη της κατηγορίας και με τέσσερις ανόδους από Β’ σε Α’ Εθνική στο ενεργητικό του (Απόλλωνα Σμύρνης δύο φορές και Ηρακλή με Άρη από μία) Παύλο Μυροφορίδη. «Τον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή των Χανίων, που έχει υποστηρικτές από τους ντόπιους της Ξάνθης…», όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ.

Το ίδιο ρεπορτάζ καταλήγει αναφέροντας ότι «οι αλλαγές στο οργανωτικό κομμάτι θα είναι πολλές στους Θρακιώτες, αλλά προς παραμονή δείχνει να είναι μόνο ο Ανέστης Τσετινές, αν και αναμένεται να έχει άλλο ρόλο από αυτόν του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ». Την ίδια ώρα ωστόσο η εφημερίδα «Μαχητής» υποστηρίζει ότι την πληρώνει για την αποτυχία της μη ανόδου και αναμένεται να απομακρυνθεί.

Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι από πέρυσι είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο (που ήταν και ο λόγος που δεν μπορούσε να μετέχει στο ΔΣ της ΠΑΕ) και αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της νέας ιδιοκτησίας με την πόλη της Ξάνθης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως εδώ και δέκα μέρες έχει γράψει το ThrakiSportS, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, θα επεκταθούν σε όλους τους τομείς (από την διοίκηση μέχρι τις ακαδημίες) αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο καθυστερούν οι πρώτες ανακοινώσεις, τόσο και θα δίνεται τροφή για πολλά σενάρια και ακόμα πιο πολύ ράδιο-αρβύλα…