Σχόλιο Γιαλάογλου για τις επιτυχίες Σάκκαρη-Τσιτσιπά αλλά και των Μιχαλεντζάκη, Ντουντουνάκη, Πετρούνια, Τεντόγλου, Αντετοκούνμπο

Ο γνωστός Ξανθιώτης ποινικολόγος Στέργιος Γιαλάογλου είναι και γνωστός φίλαθλος (του ΑΟΞ αλλά και των υπόλοιπων αθλημάτων).

Συχνά κάνει δημόσιες παρεμβάσεις μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Το βράδυ της Τετάρτης η αφορμή για το τελευταίο του σχόλιο δόθηκε από τις επιτυχίες της Μαρίας Σάκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός.

Το σχόλιό του επεκτείνεται όμως και στις επιτυχίες του Εβρίτη παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, την επιτυχία της Χανιώτισσας Αννας Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Κολύμβησης της Βουδαπέστης, τα θαύματα που κάνει ο άλτης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου ή στον μαγικό κόσμο του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Εγραψε ο Στέργιος Γιαλάογλου:

Δεν είναι ότι όλοι οι Ελληνες αγάπησαν ξαφνικά το τένις. Δεν είναι ότι οι όλοι γίναμε φίλαθλοι ενός καθόλου λαϊκού αθλήματος. Είναι που ο αθλητισμός πάντα ασκεί μια ιδιαίτερη επίδραση στον κόσμο, που δεν έχει σχέση με συγκεκριμένα αθλήματα. Είναι αυτή η μαγική έλξη που ασκεί η υπερπροσπάθεια ενός αθλητή, όταν επί τρείς ώρες μπορεί να συγκεντρώνεται σε ένα μπαλάκι και μια ρακέτα, όταν κάνει 50 μέτρα πεταλούδα στην κολύμβηση, όταν εκτελεί ένα πρόγραμμα στους κρίκους ενός μόνο λεπτού.
Δεν έχουν καμία σημασία τα χρήματα που κερδίζει, αν κερδίζει. Είναι η αξιοσύνη, η αρετή, η δύναμη, η αυτοσυγκέντρωση, η πνευματική προσήλωση, οι ειδικές ικανότητες που όλοι ενδόμυχα θέλουμε να έχουμε, γιαυτό και θέλουμε να μοιραστούμε την χαρά που μας χαρίζουν απλόχερα. Κιόταν προβάλλουν την πατρίδα στο παγκόσμιο στερέωμα τότε η περηφάνεια γίνεται μεγαλύτερη, γιατί ανεβαίνει η μετοχή της χώρας μας στο παγκόσμιο χρηματιστήριο αξιών και δεξιοτήτων.
Μπράβο στην Σάκκαρη, στον Τσιτσιπά, στον παραολυμπιονίκη Μιχαλεντζάκη, στην κολυμβήτρια και αριστούχο νομικό Ντουντουνάκη, στον ιπτάμενο άλτη Τεντόγλου, στον τεράστιο Αντετοκούμπο του ΝΒΑ, στον βασιλιά των κρίκων Πετρούνια. Σημασία έχει ότι μας δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας ως αποτέλεσμα θέλησης, σκληρής δουλειάς και αξιοποίησης ενός φυσικού χαρίσματος.
Ας κλείσουμε τα αυτιά στις μικρόψυχες ανοησίες των συμπλεγματικών σχολιαστών παντός είδους και προέλευσης, στους ιδεοληπτικούς που μας ζάλισαν με την ειρωνεία τους για την αριστεία, με γελοίους αφορισμούς που εκτοξεύουν ως εκφραστές του ισοπεδωτικού λαϊκισμού. Διδάσκουν οι πρωταθλητές μας μαθήματα σθένους και αντοχής στην μοναξιά του πρωταθλητισμού που κανένας κορωνοϊός δεν μπορεί να σταματήσει. Χαιρόμαστε με την χαρά τους και ανταποδίδουμε με θετικές, απλές και ανέξοδες ευχές για μεγαλύτερες επιτυχίες.