Μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος «εισέβαλε» από το Δέλτα του Έβρου, πέταξε ως την Σταυρούπολη Ξάνθης και… γύρισε πίσω

Μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος (Unmanned Aerial Vehicle – UAV) πραγματοποίησε χθες Τρίτη 08/06, βραδινές ώρες, υπερπτήση στον εναέριο χώρο της Θράκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του millitaire.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το drone πέταξε εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, από το νότιο τμήμα του Έβρου έως και την Σταυρούπολη Ξάνθης, για περίπου μισή ώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ, ενώ το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την πτήση «πρόκληση βαθιά στο έδαφος της Θράκης» και εκτιμά πως «πρόκειται για τη βαθύτερη διείσδυση τουρκικού ιπτάμενου μέσου σε ελληνικό έδαφος».

Συγκεκριμένα το militaire αναφέρει:

Τουρκικό uav με κωδικό 1453, έχει καταγραφεί από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που καταγράφουν πτήσεις -όπως το flight radar- να πετά δυτικά της Αλεξανδρούπολης! Επειδή το ΓΕΑ σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι ευθέως αλλά “έμμεσα” απορρίπτει αυτές τις καταγραφές ,υποστηρίζοντας ότι δεν απεικονίζουν την πραγματική θέση των uav ,μήπως να μας πει ποια είναι η κατάσταση;

Βεβαίως να επισημάνουμε ότι την αξιοπιστία των συγκεκριμένων μέσων καταγραφής πτήσεων τον αποδέχονται ακόμη και διεθνείς οργανισμοί. Οι φωτογραφίες που έχουν φθάσει στο Militaire.gr από αναγνώστες του είναι πολλές.

Πηγή: https://www.xronos.gr/
και https://www.militaire.gr/