Πέτυχε την βράβευσή του από την FC Αλεξανδρούπολη ο δήμαρχος αφού πρώτα την επιχορήγησε με 16.000 ευρώ

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες από την Αλεξανδρούπολη στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την ομάδα.

Αυτό που ωστόσο δεν ανακοινώθηκε είναι ότι κατά την στιγμή της βράβευσης, είχε ήδη ληφθεί απόφαση από την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 1η Ιουνίου για επιχορήγηση ύψους 16.000 ευρώ από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στην ομάδα του Έβρου.

Σύμφωνα με το πρακτικό που δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια, η ομάδα είχε ζητήσει ετήσια επιχορήγηση 35.000 ευρώ αλλά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης περιόρισε το ποσό στις 16.000, το οποίο ωστόσο είναι διπλάσιο σε σχέση με τα 8.000 ευρώ που δόθηκαν πέρυσι τέτοια εποχή. Το ποσό αφορά μεταφορές και διατροφή.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, αν και η απόφαση ήταν ομόφωνη σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο της Διαύγειας, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης πέτυχε να συμπεριληφθεί στους βραβευθέντες (οι υπόλοιποι ήταν οι χορηγοί της ομάδας που βάζουν το χέρι στην προσωπική τους τσέπη καθώς και άνθρωποι που έχουν βοηθήσει στην ίδρυση του συλλόγου).

Η απόφαση για την επιχορήγηση και η βράβευση Ζαμπούκη έγινε σε μια περίοδο που πάντως είναι τεταμένη η σχέση του δημάρχου με αρκετά ΜΜΕ της πρωτεύουσας του Έβρου, ειδικά μετά την αποκάλυψη (επίσης από την Διαύγεια) ότι οι δημότες της Αλεξανδρούπολης θα πληρώσουν πάνω από 3.700 ευρώ σε αθηναϊκή ιστοσελίδα μόνο και μόνο για να δημοσιεύονται σε αυτήν τα… δελτία Τύπου του Δήμου.