Γ’ Εθνική: Οι ημερομηνίες των μπαράζ του Ορφέα Ξάνθης! Θα παίζει αγώνες ως τις 11 Ιουλίου!!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία των μπαράζ ανόδου στη νέα Super League 2 που θα δημιουργηθεί με νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μετά το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στην Βουλή.  

Στην ΕΠΟ προετοιμάζονται για το ειδικό πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική από το οποίο θα προκύψουν και οι τέσσερις ομάδες που θα προβιβαστούν. Οπως προκύπτει από την Επιτροπή Διοργανώσεων, θα ανακοινώσει πως θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης (μπαράζ). Στον Βόρειο όμιλο όπου θα αγωνιστούν ο Ορφέας και οι άλλοι πρωταθλητές από τους ομίλους 1-5, οι αγώνες θα ξεκινήσουν νωρίτερα από ότι στο Νότο.   

Με βάση το πλάνο που υπάρχει στην ΕΠΟ οι αγωνιστικές για τον Βόρειο Όμιλο με Ορφέα Ξάνθης και Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Διαγόρα Στεφανοβικείου και Αχέροντα Καναλακίου. Αυτά θα γίνουν στις παρακάτω ημερομηνίες:
1η αγωνιστική: Κυριακή 13/6,
2η αγωνιστική: Κυριακή 20/6,
3η αγωνιστική: Κυριακή 27/6,
4η αγωνιστική: Κυριακή 4/7,
5η αγωνιστική: Κυριακή 11/7.

Στον Νότιο Όμιλο όπου η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες στον 7ο και ιδιαίτερα στον 9ο όμιλο, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων είναι πολύ διαφορικές και ασφυκτικές όσον αφορά τα χρονιά όρια καθώς οι ομάδες αυτές θα είναι αναγκασμένες να αγωνίζονται Κυριακή-Τετάρτη έως το τέλος. Κάτι που φυσικά δεν θα ισχύει για τις ομάδες του Βορείου Ομίλου.

Για τον Νότο και τα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών στους ομίλους 6-10 προβλέπονται οι παρακάτω ημερομηνίες:
1η αγωνιστική: Κυριακή 27/6,
2η αγωνιστική: Τετάρτη 30/6,
3η αγωνιστική: Κυριακή 4/7,
4η αγωνιστική: Τετάρτη 7/7,
5η αγωνιστική: Κυριακή 11/7.

Όπως μπορείτε να δείτε η ΕΠΟ στοχεύει να ολοκληρώσει τα μπαράζ σε όλα τα γκρουπ στις 11/7 παρότι ο Βορράς θα ξεκινήσει πιο νωρίς. Σε αυτή την διαδικασία, οι πρωταθλήτριες ομάδες του Νότου θα επιβαρυνθούν καθώς θα πρέπει να αγωνίζονται καθέ τρεις ημέρες με ταξίδια πολύ μακρινά και με ομάδες που ενδεχομένως να παίρνουν καράβι! Αλλά και του Βορρά θα καθυστερήσουν. Ειδικά για τον Ορφέα που ξεκινούσε πρώτος πρώτος κάθε φορά προετοιμασία, φέτος δεν θα έχει ολοκληρώσει την προηγούμενη σεζόν.

Οι όμιλοι θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν στην Super League 2. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει στα μπαράζ, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

Για τις εκκρεμότητες στο 7ο όμιλο οι τελευταίες αγωνιστικές (12η-13η) θα γίνουν 9/6 και 13/6, ενώ στον 9ο όμιλο θα προηγηθούν τα εξ αναβολής της Θύελλας Πατρών που θα οριστούν 12/6 και 15/6. Για τις τελευταίες αγωνιστικές τα ματς θα γίνουν 19/6 και 23/6.