Ξέσπασμα Θανάση Κασαμπαλή για το «ξεπούλημα» ελληνικής εταιρείας σε Τούρκους: «Η απόλυτη ξεφτίλα»

Το δικό του διαδικτυακό – πολιτικό σχόλιο έκανε στο προφίλ του ο Θανάσης Κασαμπαλής, γύρω από το θέμα του ξεπουλήματος ελληνικής εταιρείας σε Τούρκους επιχειρηματίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλεξανδρουπολίτης προπονητής και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής κοινοποιήσε άρθρο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, όπου αναφερόταν στην αγορά της εταιρείας Καλλιμάνης για μόνο 6,2 εκατομμύρια από Τούρκους επιχειρηματίες, σχολιάζοντας δεικτικά:

«Η απόλυτη ξεφτίλα! Τελικά όλα έχουν την τιμή τους και όλα μπορούν να ξεπουληθούν με τη μεγαλύτερη ευκολία και άνεση, ανεξαρτήτως των σοβαρών συνεπειών στα Εθνικά μας θέματα! Υπάρχει πολιτική ευαισθησία να παρέμβει;;; Μάλλον ρητορική η ερώτηση!!!».

Το άρθρο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου έχει ως εξής:

«Η Τουρκική εταιρεία ΝΤΑΡΝΤΑΝΕΛ αγόρασε την Ελληνική εταιρεία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ για 6,2 εκ. ευρώ». 
«Επακριβέστερον, αγόρασε τα δάνεια της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ στις Ελληνικές Τράπεζες που ανήρχοντο σε 62,2 εκ. ευρώ, έναντι 6,2 εκ. ευρώ, ήτοι με περικοπή 90%. Ο έξυπνος Τούρκος επιχειρηματίας παζάρευε τις Τράπεζες επί 2 χρόνια και κατάφερε να πετύχει περικοπή, κοινώς «κούρεμα» 90%. Ίδρυσε βέβαια και θυγατρική εταιρεία, που άλλου, στην Κομοτηνή και σε λίγο θα μεταφέρει και τα αλιευτικά του στο Αιγαίο, ώστε να ψαρεύει και τα υπόλοιπα ψάρια μέχρι και …τον Σαρωνικό. 

Και ερωτώ τους Προέδρους των Τραπεζών και τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος: Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη για 6,2 εκατομμύρια ευρώ; Και δεν υπήρξε καμία Εθνική ευαισθησία για την τεράστια ζημιά που θα γίνει στα Εθνικά μας συμφέροντα; Oυσιαστικά θα έχουν οι Τούρκοι το ελεύθερο και το νόμιμο να ψαρεύουν απανταχού στα Ελληνικά νερά και σε όλη την Ελληνική ΑΟΖ. Δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν 6,2 εκατομμύρια από τους Έλληνες εφοπλιστές αν είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη; Έτσι κι αλλιώς οι ναύλοι βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο και τα κέρδη είναι πάρα πολύ μεγάλα γι’ αυτούς. 
ΓΙΑ 6,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ;
ΛΙΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ.
Επικαλούμαι την Εθνική Ευαισθησία των Ελληνικών Τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος. Και τους καλώ: Να ανακαλέσουν αυτή την επαίσχυντη συμφωνία. Καλή η ελεύθερη αγορά, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.