Ξέσπασε πολιτική κόντρα στην Ξάνθη για την κατάσταση στο κλειστό «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση της παράταξης «Ξάνθη για όλους» αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό γυμναστήριο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

«Δεν φταίνε ο Δήμος και ο Δήμαρχος, αλλά ο…νοικοκύρης» απάντησε μέσα από την εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του Next TV ο πρόεδρος του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης με την ιδιότητα του εντεταλμένου συμβούλου του δήμαρχου Μανώλη Τσέπελη σε θέματα αθλητισμού.

Ο Σαββίδης ως γνωστόν εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του πρώην δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου. Με την αναφορά του αυτή, η εφημερίδα «Αδέσμευτη» εκτιμά στο πρωτοσέλιδό της ότι ως «νοικοκύρη» υπονοεί την ομάδα μπάσκετ του Αρίωνα Ξάνθης του Σταύρου Αμοιρά, επιτελικού υποστηριχτή της παράταξης «Ξάνθη για όλους».

Οπως σχολιάζει η ίδια εφημερίδα, αυτή η τοποθέτηση «περιέργως ωστόσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση όχι του επικεφαλής Σάββα Μελισσόπουλου ή του Παναγιώτη Σταυρακάρα, αλλά του…. Γιάννη Ιερόπουλου».

Ο τελευταίος με παρέμβασή του στην «Ανοιχτή Γραμμή» είπε ότι «αποκλειστικός υπεύθυνος για το αθλητικό κέντρο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” είναι ο Δήμος Ξάνθης, σε αυτόν ανήκει η συντήρηση κι όχι ο Αρίωνας που χρησιμοποιεί ως έδρα τον χώρο». 

Ακόμα πρόσθεσε: «Καμία συντήρηση δεν έγινε από το Δήμο Ξάνθης και αυτός έχει ευθύνη για την σημερινή εικόνα του…. Απορώ με αυτά που ακούω από τον Πρόεδρο του Λεύκιππου και εντεταλμένο σύμβουλο κ. Σαββίδη. Ο Αρίωνας θα συντηρήσει τον χώρο;»