Με Μάνταλο αρχηγό και Σιώπη αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο η Εθνική νίκησε 2-1 τη Νορβηγία στη Γρανάδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή περιοδεία για φιλικά της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας. Μετά την ισοπαλία στις Βρυξέλλες απέναντι στο Βέλγιο (1-1) την Πέμπτη, η «γαλανόλευκη» νίκησε τη Νορβηγία με 2-1 στη Μάλαγα (13′ Μασούρας, 21′ Ανδρούτσος – 64΄ Στράντμπεργκ).

Αυτό ήταν το δεύτερο κατά σειρά φιλικό σε τρεις ημέρες για το συγκρότημα του Φαν’τ Σχιπ, το οποίο προετοιμάζεται για την επανέναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, τον Σεπτέμβριο.

Βασικός ξεκίνησε σε αυτόν τον αγώνα ο Κομοτηναίος παίκτης της ΕΚ Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.Αντικαταστάθηκε στο 57′ από τον έτερο αρχηγό, τον Τάσο Μπακασέτα. Ο άλλος Θρακιώτης της Εθνικής, ο Μανώλης Σιώπης, μπήκε στο 75′ στη θέση του Μπουχαλάκη.

Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν η Εθνική ικανοποίησε τον Ολλανδό εκλέκτορα και τους Έλληνες φιλάθλους, έστω κυρίως για τα πρώτα 45 λεπτά, δείχνοντας ότι εκτός από ταλέντο διαθέτει και βάθος, ενώ στο πρόσωπο του Θανάση Ανδρούτσου δείχνει πως μπορεί να βρει τον δεξιό φουλ μπακ που αναζητούσε από την περίοδο που αποχώρησε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Νορβηγοί διεθνείς εμφανίστηκαν στο «Ροσαλέδα» φορώντας μπλούζες με σύνθημα υπέρ των αλλοδαπών εργαζομένων στα έργα υποδομής του Κατάρ, για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022. «Fair play για τους μετανάστες εργάτες» αναγραφόταν στην εμφάνισή τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργάτες του αραβικού κράτους. Η Νορβηγία έχει πρωτοστατήσει στις διαμαρτυρίες για τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών, εξετάζοντας έως και το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ της διοργάνωσης.