Γ’ Εθνική: «Ξεμπούκωσε» με 4 γκολ στο β’ μέρος ο Άρης Αβάτου και εξασφάλισε την σωτηρία κόντρα στην ΑΕΔ

Με επιθετικό κρεσέντο και τέσσερα τέρματα στο χορταστικό β’ μέρος ο Άρης Αβάτου επικράτησε με 4-1 της ΑΕΔ στο γήπεδο του ΑΟΞ και έσωσε την κατηγορία σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους.

Το πρώτο μέρος τελείωσε στο 0-0, με τον Άρη Αβάτου να μπαίνει πιο δυνατά στο β’ μέρος και να ανοίγει το σκορ στο 56′ μετά το σόλο και την άψογη κάθετη του Χατζηπαπά, που έβγαλε τετ α τετ τον Γκέκα, και αυτός με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στο 61′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-0, όταν μετά από το βολέ του Νομικού και την κεφαλιά του Σαρηγιαννίδη ο Γκουτσίδης βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, και με εξίσου άψογο πλασέ σκόραρε, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς, βγάζοντας και την φανέλα του.

Ο Άρης Αβάτου δεν σταμάτησε εκεί, και μέσα σε τρία λεπτά πέτυχε άλλα δύο τέρματα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Αρχική στο 82′ ο Τσάπαρης με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 3-0, ενώ στο 85′ ο Ισπυρλίδης εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα – ασίστ του Ψεμματά και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν είναι να πετύχουν το γκολ της τιμής με κοντινό πλασέ του Τζελέπη στο 88′, χωρίς να μπορέσει να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Μετά το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για την σωτηρία τους, με τον πρόεδρο Ηλία Κοτόπουλο να συγχαίρει παίκτες και προπονητή.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Χριστοφορίδης, Μπουλούτ, Βαφειάδης, Γκέκας, Σαρηγιαννίδης, Γκουτσίδης. Αγωνίστηκαν και οι Καρίπογλου, Τσάπαρης, Ψεμματάς, Ισπυρλίδης.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Παππάς, Θάνος (63′ Κούπας), Παντελίδης, Γκιντίδης, Σιδηρόπουλος, Σταματόπουλος, Βαγγέλοφ (76′ Τζελέπης), Βαρσαμίδης (70′ Σιναπίδης), Παπούδης (76′ Γκαϊδατζής), Γιαννιώτης (76′ Γκασίδης), Λίτσκας.