Γ’ Εθνική: Τα «χρειάστηκε» για 15 λεπτά στη Θαλασσιά αλλά με ανατροπή κατέκτησε τον τίτλο ο Ορφέας

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής πανηγυρίζει ο Ορφέας Ξάνθης, μετά την ιστορική επικράτησή του με 2-1 επί της Αναγέννησης στην Θαλασσιά.

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έχουν αναφερθεί όσα έγιναν μετά, στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν ενώ από τα social media του ThrakiSportS μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ αλλά και βίντεο από αυτές τις ξεχωριστές στιγμές.

Κι όμως, η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Λάζαρος Ορφανίδης άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θαλασσιάς. Μάλιστα, λίγο αργότερο ο ηρακλής πετύχαινε μαζεμένα τα πρώτα του τέρματα στην Δράμα και με βάση τα αποτελέσματα της στιγμής αναδεικνυόταν εκείνος πρωταθλητής.

Ωστόσο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα ο Χρήστος Πασχαλάκης ισοφάρισε, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Αλέξανδρος Μελισσόπουλος. Λίγο μετά τα μισά του ημιχρόνου έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και με την συμπλήρωση μιας ώρς αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Κάπως έτσι ο Ορφέας έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με 35 βαθμούς ενώ η Αναγέννηση Θαλασσιάς τερματίζει με 6 βαθμού στην προτελευταία θέση (υπενθυμίζεται ότι αποχώρησε το Νέο Σιδηροχώρι και αυτομάτως καυταλαμβάνει την τελευταία) με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης.

Αρκετά καλή η διαιτησία του Γιώργου Δρακίδη που είχε ως βοηθούς τους Ομέρ Κεχαγιά και Στράτο Σαββογλου, όλοι της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Κουτρουλός): Δανδανόπουλος, Τεφήκογλου, Παπαστεφάνου, Δελητζόγλου (46′ Σαρηγιαννίδης), Γκριγκοριάν, Σεμπιτράκου (46′ Κωφίδης), Τουργαίδης, Σταύρου (62′ Μπίλιας), Κούπας (62′ Κουτίνης), Ορφανίδης, Εφεντόπουλος (76′ Κοτζακελίνης)
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Μανιάς, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου (89′ Καραγκιόζης), Κριεζής (68′ Βουλγαρίδης), Μαυρόπουλος, Τανζού Χαλήλ Ιμπράμ (89′ Μελισσόπουλος Ν.), Παπαδόπουλος, Μελισσόπουλος Αλ. (83′ Χίντ Ιμέρ), Τορομανίδης, Πασχαλάκης (83′ Σουκρήογλου)