Γ’ Εθνική: Η πιο μεγάλη ώρα! Γκραν φινάλε με μάχες για τίτλο και παραμονή (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην μάχη της παραμονής αλλά και της κορυφής αφού ο Ορφέας Ξάνθης έφτασε στο φινάλε δίνοντας παράταση λίγων εβδομάδων για να κατακτήσει πανάξια τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η αγωνιστική αυτή έχει πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια εαν θεωρήσουμε εύκολα η δύσκολα ο Ορφέας Ξάνθης θα περάσει από την Θαλασσιά. Ο Ορφέας θέλει τουλάχιστον να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα που θα φέρει ο Ηρακλής στην Δράμα με τους Αμπελόκηπους (17 βαθμοί) οι οποίοι καίγονται για την νίκη. Εάν ο Ηρακλής δεν κερδίσει ο Ορφέα ακόμα και εαν ηττηθεί θα είναι πρωταθλητής.

Το σημαντικότερο παιχνίδι γίνεται στο γήπεδο του ΑΟΞ όπου στο μοναδικό Θρακιώτικο ντέρμπι ο Αρης Αβάτου υποδέχεται το Διδυμότειχο. Η ισοπαλία καταδικάζει πιθανότατα και τους δυο σε υποβιβασμό, η νίκη των φιλοξενούμενων πιθανότατα πάλι και τους δυο (τα σενάρια έχουν αναφερθεί) και η νίκη του Αβάτου, σώζει τους Ξανθιώτες ανεξάρτητα τι θα κάνουν Σοχός, Σάπες και οριστικοποιεί την μαθηματική επιστροφή στα τοπικά της ΑΕΔ.

Σπουδαίο ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας της Ελπίδας Σαπών στην Χρυσούπολη κόντρα στον αδιάφορο αλλά επικίνδυνο Νέστο. Οι Ροδοπίτες (18 βαθμοί) θέλουν μόνο νίκη αλλά εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των άλλων Εθνικού Σοχού και Άρη Αβάτου. Ωστόσο θέλουν την τρίτη εκτός έδρας νίκη τους ώστε να φτάσουν τους 21 βαθμούς και να μην αφήσουν τον Νομό Ροδόπης δίχως εκπρόσωπο.

Τέλος σπουδαίο ματς που ενδιαφέρει και τους Θρακιώτες θα γίνει στο Οφρύνιο ανάμεσα στον αδιάφορο αλλά δυνατό Αετό και στον Εθνικό Σοχού (19 βαθμοί). Οι Θεσσαλονικείς με νίκη σώζονται οριστικά, ενώ σε άλλο αποτέλεσμα ακόμα και σε ισοπαλία έμπλεξαν.

Αδιάφορα είναι τα υπόλοιπα ματς. Η Αλεξανδρούπολη (22 βαθμοί) που σώθηκε την περασμένη εβδομάδα φιλοξενεί το ισόβαθμο Ορφάνι, ενώ ο Απόλλων Παραλιμνίου τον Πανδραμαϊκό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 17:00 και θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή τους από το ThrakiSportS):

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 1ος ΟΜΙΛΟΣ
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΚΥΡΙΑΚΗ 6/6, ΩΡΑ 17:00)
Άρης Αβάτου – ΑΕ Διδυμοτείχου
Αλεξανδρούπολη – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – ΑΕ Ευόσμου 0-3 α.α.
Νέστος Χρυσούπολης – Ελπίδα Σαπών
Αετός Ορφανού – Εθνικός Σοχού
Αναγέννηση Θαλασσιάς – Ορφέας Ξάνθης
ΑΕ Αμπελοκήπων – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Απόλλων Παραλιμνίου – Πανδραμαϊκός