Euro 2022: Νίκη επί της Ιταλίας και πρόκριση με 3×3 για την Εθνική με μεγάλη εμφάνιση των Αφων Κεπεσίδου

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην 1η προκριματική φάση του EURO 2022 η Εθνική Γυναικών που προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τις Βοσνία και Λετονία, επικράτησε 33-22 και της Ιταλίας και πλέον θα αγωνιστεί στην κυρίως φάση των προκριματικών που θα διεξαχθεί το διάστημα Οκτώβριος 2021- Απρίλιος 2022. Αντίπαλοι της Εθνικής θα είναι οι Ολλανδία, Γερμανία και Λευκορωσία με τις δύο πρώτες ομάδες να προκρίνονται στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αλεξανδρουπολίτισσα Μάγδα Κεπεσίδου με 18/35 επεμβάσεις, ενώ στο 11’ με το σκορ στο 7-1, είχε ποσοστό 90% με 9/10! Η Γκάτζιου ήταν πρώτη σκόρερ της Εθνικής με 6 γκολ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν επίσης Τσάκαλου και Χατζηπαρασίδου που είχαν από 4 γκολ και 6 ασίστ.

Χρησιμοποιήθηκε και η Νικολίτα Κεπεσίδου,, μικρότερη αδερφή της Μάγδας, η οποία μάλιστα πέτυχε δύο από τα γκολ της Εθνικής Ομάδας Γυναικών. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Ελλάς 6, Βοσνία 4, Ιταλία 2, Λετονία 0.