Volley League: Χωρίς ομάδα της Θράκης το «καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων»

Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων θα είναι το φετινό της Volley League αλλά για δεύτερη χρονιά η απουσία τόσο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης όσο και του ΑΟ Ορεστιάδας και της ΑΕ Κομοτηνής θα είναι αισθητή, αφήνοντας παράλληλα την Θράκη εκτός βολεϊκού χάρτη στο μεγαλύτερο επίπεδο.

Η μεγάλη οικονομική “ένεση” που έλαβαν και θα λάβουν οι ομάδες από τον νόμο Αυγενάκη για επιχορήγηση χρημάτων από τον φόρο στις στοιχηματικές εταιρίες φαίνεται ότι δίνει στις ομάδες ευχέρεια κινήσεων και στόχευση μεταγραφικών στόχων από το πάνω ράφι.

Για να γίνουμε κατανοητοί, μπορεί κανείς να δει τα ρόστερ των ομάδων που τερμάτισαν κάτω από τις μεγάλες του ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Φοίνικα Σύρου και τον ΠΑΟΚ, για να καταλάβει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Κηφισιά τα τελευταία χρόνια επένδυε περισσότερο στους Έλληνες αθλητές ενώ φέτος επέλεξε να ενισχύσει την ομάδα της με τρείς ξένους υψηλού επιπέδου, τον Ολλανδό Ντε Βιρ, τον πρώην κεντρικό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιβάν Μίχαλ αλλά και τον γνωστό στην ελληνική πραγματικότητα Γερμανό διαγώνιο, Κρίστοφερ Μάρκς.

Ο Μίλωνας από την δικιά του πλευρά έκλεισε τον εξαιρετικό Φινλανδό διαγώνιο, Καισλασάλο, ενώ ενισχύθηκε και με τον Ούρτσεβιτς, τον Αργεντίνο πασαδόρο με υψηλές παραστάσεις. Επιπλέον, ο Φίλιππος Βέροιας έκλεισε μια δυνατή τριάδα Βραζιλιάνων παιχτών με παραστάσεις από την Ελλάδα.

Από τις ομάδες του δεύτερου μισού του φετινού πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που κινήθηκε εντυπωσιακά στο μεταγραφικό παζάρι. Ο κόουτς Δεληκώστας σάρωσε την αγορά και έκλεισε τον Αργεντίνο διεθνή πασαδόρο Αρπάγιου, τον Πορτορικανό διεθνή ακραίο, Βάργκας, τον επίσης διεθνή με την Εθνική Βενεζουέλας, Βάσκεζ ενώ για την θέση του διαγωνίου ανακοίνωσε τον Αμερικανό διαγώνιο, Ντεβίζ, ο οποίος θεωρείτε ένα εξαιρετικό ταλέντο.

Όσον αφορά τους μεγάλους, ο Ολυμπιακός έχει ανανεώσει τον Νικολά Μιγαήλοβιτς, ο οποίος έχει περάσει από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, το ίδιο έκανε και με τον Λετονό διαγώνιο Έγκλεσκανς και τον διεθνή Σλοβένο κεντρικό Παγένκ.

Ο περσινός δεύτερος Φοίνικας Σύρου έκανε δύο μεγάλα “μπαμ” με τις μεταγραφές του Τζούριτς και Φράγκου ενώ έφερε στο νησί της Σύρου τον διεθνή βασικό με την Εθνική Γερμανίας πασαδόρο, Ζίμερμαν, ανανέωσε τον διεθνή Σλοβένο ακραίο, Στερν, για την θέση του διαγωνίου ανακοίνωσε τον εξαιρετικό διεθνή Σλοβάκο, ΜΙχαλόβιτς ενώ για το κέντρο ενισχύθηκε με τον έμπειρο Βραζιλιάνο, Κόστα.

Ο Παναθηναϊκός έχτισε φέτος ακόμη καλύτερη ομάδα ανακοινώνοντας την επιστροφή του σπουδαίου Έλληνα ακραίου, Θανάση Πρωτοψάλτη ενώ “έκλεψε” από τον ΠΑΟΚ, τον Βαν Ντε Τρις, πήρε τον Γκαρά αλλά και τον διεθνή Σλοβένο κεντρικό, Στάλεκαρ.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ, έχοντας στον πάγκο πλέον τον Γιάννη Καλμαζίδη, πήρε τον διεθνή βασικό πασαδόρο της Εθνικής Καναδά, Γουόλς, “έκλεψε” τον καλύτερο κεντρικό του φετινού πρωταθλήματος από τον Φοίνικα Σύρου, Μπράουν ενώ ανακοίνωσε και δύο διεθνείς Λευκορώσους, με παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο και μεγάλη ποιότητα, τον διαγώνιο Ούντριτς και τον ακραίο Κουκλίνσκι ενώ ανανέωσαν τόσο ο Κοκκινάκης όσο και ο Κουμεντάκης.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να χορηγηθεί Wild Card σε ομάδες της Θράκης, κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και πλέον το Θρακιώτικο βόλεϊ εναποθέτει τις ελπίδες του σε Άθλο Ορεστιάδας και ΑΕ Κομοτηνής, οι οποίες αγωνίζονται στην Pre League, έτσι ώστε να δει σύντομα ομάδα στην Volley League.