Πανελλήνιο Στίβου: Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας για τους Θρακιώτες πρωταθλητές! Ξεχώρισαν τα σπριντ

Η έβδομη θέση που κατέλαβε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρα του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής ήταν η σημαντικότερη διάκριση από συλλόγους της Θράκης στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών και Γυναικών.

Με χρόνο 49.71 οι Λιαπη, Σφακιανάκη, Τσουκαλά και Γιαννοπούλου αγωνίστηκαν στην 1η σειρά και κατέλαβαν σε αυτήν την 3η θέση (η φωτογραφία είναι αρχείου απο την περσινή συμμετοχή της ομάδας με τον προπονητή Χρήστο Τσιπουρίδη). Στην ίδια σειρά πρώτη αλλά και πρωταθλήτρια με τον ταχύτερο χρόνο η ομάδα του Κάλλιστου που είχε ως πρώτη δρομέα την Παυλακάκη, κόρη του Ξανθιώτη παλαίμαχου σπρίντερ και κατόχου ακόμα και σήμερα του πανελληνίου ρεκόρ στα 100 μέτρα.

Νωρίτερα, στα 100 μέτρα η Δήμητρα Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής κατέλαβε τελικά την 10η θέση με χρόνο 12.13. Είχε πέρασε από τα πρωινά προκριματικά στους τελικούς με την 9η καλύτερη επίδοση σημειώνοντας χρόνο 12.02. Αντιθέτως, με 12.67 η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου του ίδιου συλλόγου στα πρωινά προκριματικά κατέλαβε την 26η θέση.

Στον τελικό του άλματος εις τριπλούν προκρίθηκε στον τελικό από τον πρωινό προκριματικό η Εβρίτισσα πρωταθλήτρια του Αρη Θεσσαλονίκης Σπυριδούλα Ναζίρη. Με 11.91μ είχε την 11η καλύτερη επίδοση και προκρίθηκε στην τελική δωδεκάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατέβηκε να αγωνιστεί αφού προτίμησε να κάνει την Κυριακή μόνο μήκος. Στον τελικό ωστόσο η Ναζίρη έκανε τρία άκυρα άλματα και δεν κατατάχθηκε.

Στα 400 μέτρα ο Στέλιος Ντέμος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής σημείωσε στα πρωτινά προκριματικά την 17η επίδοση με χρόνο 50.71 και έτσι δεν κατάφερε οριακά να προκριθεί στα ημιτελικά, αν και κατέκτησε την 2η θέση στην σειρά του. Ο 16ος που προκρίθηκε είχε χρόνο 50.46. Τέλος, στα 110 μέτρα με εμπόδια ανδρών ο Αντώνης Τσαμούρας που έτσι κι αλλιώς είχε την 17η επίδοση σε σύνολο 17 αθλητών, με επίδοση 16.89 αποκλείστηκε από την συνέχεια καταλαμβάνοντας την 17η θέση.