Α’ Εθνική: Πρωταθλητής στην Θαλασσιά ο ΠΑΟΚ, «ισοπέδωσε» με 10-0 την Βασίλισσα της Θράκης

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στον Βόρειο Όμιλο της Α’ Εθνικής Γυναικών, καθώς επικράτησε με το εξαιρετικά βαρύ 10-0 της Βασίλισσας της Θράκης στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 10ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο δικέφαλος εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της Κυριακής αλλά και της επόμενης αγωνιστικής την άλλη εβδομάδα και θα περιμένει τον πρώτο του Νοτίου Ομίλου, στον τελικό του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Ξάνθης παρέμεινε χωρίς πόντο και πλέον δεν θα μπορέσει και μαθηματικά να αποφύγει την τελευταία θέση, αφού η προτελευταία ομάδα έχει τέσσερις βαθμούς. Ωστόσο προσπάθησε σε αυτήν την πρώτη συμμετοχή της στα μεγάλα σαλόνια να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία, ως η μόνο ομάδα όλης της Θράκης σε ανώτατη κατηγορία του αθλήματός της σε άνδρες και γυναίκες.

Τον αγώνα παρακολούθησαν και αρκετοί οργανωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο από όλη την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή δυνατά και ευτύχησε να σκοράρει στο 5′ με πλασέ της Ρούλας Πούλιου. Στο 19′ το σουτ της Μαρία Μήτκου σταμάτησε στο δοκάρι για να ρθουν δύο τέρματα από την Αναστασία Σπυριδωνίδου, με τις παίκτριες του Δικεφάλου να κρύβουν την μπάλα, στο 21′ και στο 33′.  Η “σκίπερ” του Δικεφάλου, Ελένη Κακαμπούκη, έκανε στο 40′ το 0-4, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.  

Στην επανάληψη, οι “ασπρόμαυρες” συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και σε διάστημα 10 λεπτών η Πούλιου παραβίασε δύο φορές την αντίπαλη εστία και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ της.  Στο 58′ η Σπυριδωνίδου ολοκλήρωσε το δικό της χατ-τρικ, για να ρθει η Μήτκου στο 63′ να κάνει το 0-8.

Η Ολίνα Μπαξεβάνου, η οποία πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι έκανε το 0-9 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής. Η Σπυριδωνίδου με κίνηση από την πίσω ζώνη έβαλε το 10ο και τελευταίο τέρμα στην αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ πλέον, με τον Πέριτσα Κρστιτς στον πάγκο, στρέφει την συγκέντρωσή του στην τελική ευθεία και τον τελικό της Κυριακής (13/6), όπου περιμένει να μάθει αντίπαλο.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: Μαγγοπούλου (75′ Σιβούδη), Χατζηαντωνίου Μ., Κατσαρού, Κυριαζίδου, Μπουργουτζόγλου, Σταύρου (75′ Χατζηαντωνίου Γ.), Σκουμπρή (46′ Χαραλαμπίδου, 85′ Λεντζάκη), Καζαντζίδου, Τσακμάκη (67′ Σαμαρά), Βλάχου, Μαυρομάτη
ΠΑΟΚ (Πέριτσα Κρστιτς): Νάση, Γκάτσου, Καραπέτσα, Μήτκου, Πατερνά (85′ Σωτηριάδου), Κωνσταντινίδου (46′ Μπαξεβάνου), Στράντζαλη, Κακαμπούκη, Πίτσιου, Σπυριδωνίδου, Πούλιου (64′ Μάρκου)