Πανελλήνιο Στίβου: Οι 10 Θρακιώτικες συμμετοχές στην διοργάνωση της Πάτρας

Δέκα είναι όλες κι όλες οι συμμετοχές από την Θράκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου στην Πάτρα.

Λόγω των προβλημάτων με τον κορονοϊό είναι φέτος περιορισμένες οι συμμετοχές, αλλά αυξήθηκαν χάρη στη δυνατότητα που έδωσε ο ΣΕΓΑΣ σε όλους τους συλλόγους να δηλώσουν ως τρεις αθλητές τους εκτός λίστας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Θράκη στέλνουν αθλητές μόνον ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, ο Διομήδης Βιστωνίδας και η Ολυμπιάδα Κομοτηνής με τον Κώστα Μπανιώτη, που είναι και το μεγαλύτερο όνομα από την περιοχή μας.

Από εκεί και πέρα, η Ξανθιώτισσα εξ αγχιστείας Βούλα Παπαχρήστου συμμετέχει σε τριπλούν και μήκος ως μέλος της προολυμπιακής ομάδας ενώ έχει δηλωθεί και η Εβρίτισσα Σουριδούλα Ναζίρη στο τριπλούν, ως αθλήτρια του Αρη Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά ανά αγώνισμα οι συμμετοχές από την Θράκη, με βάση τις λίστες του ΣΕΓΑΣ:

Στα 100 μέτρα γυναικών έχει δηλωθεί η Δήμητρα Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, που έχει μάλιστα την 6η καλύτερη επίδοση από τις δηλωθείσες. Εκτός λίστας έχει δηλωθεί και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, επίσης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Στα 200 μέτρα γυναικών έχει δηλωθεί η Δήμητρα Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Στην σφαιροβολία γυναικών έχει η Ευαγγελία Παπαϊωάννου του Διομήδη Βιστωνίδας που πηγαίνει στον τελικό με την 12η επίδοση.

Στο άλμα εις τριπλούν το μεγάλο όνομα είναι αναμφισβήτητα η… εξ αγχιστείας Ξανθιώτισσα Βούλα Παπαχρήστου, αλλά εκτός συναγωνισμού έχει δηλωθεί και η Εβρίτισσα Σπυριδούλα Ναζίρη του Άρη Θεσσαλονίκης. Η Παπαχρήστου έχει δηλωθεί και στο μήκος.

Στο ύψος ανδρών με την κορυφαία φετινή επίδοση και μεγάλο φαβορί για ακόμα έναν τίτλο είναι ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που φιλοδοξεί σε καλά υψηλά άλματα που θα τον φέρουν πιο κοντά στους Ολυμπιακούς του Τόκυο.

Στα 400 μέτρα ανδρών έχει δηλωθεί εκτός λίστας ο Στέλιος Ντέμος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Στα 110 μέτρα με εμπόδια επίσης εκτός λίστας έχει δηλωθεί ο Αντώνης Τσαμουρας του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Υπενθυμίζεται ότι δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Δραμινός Κώστας Δουβαλίδης.

Στα 400 μέτρα εμπόδια θα αγωνιστεί ο Γιάννης Εμμανουηλίδης του Διομήδη Βιστωνίδας έχοντας την 11η καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα.

Στον ακοντισμό των ανδρών θα λάβει μέρος εκτός λίστας ο Βικέν Σαμπριτζιάν, δηλωμένος από τον ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.