ΕΠΣ Ξάνθης: Αρχίζει από αυτό το Σαββατοκύριακο το Παιδικό Πρωτάθλημα

Κανονικά θα επιχειρηθεί να διεξαχθεί το Παιδικό Πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Ξάνθης αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο, με την συμμετοχή των ακαδημιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή (συμπεριλαμβανομένης και αυτής της ΠΑΕ Ξάνθη).

Στο τελευταίο ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης αποφασίστηκε, από τις στιγμή που επετράπησαν από τα μέσα Μαΐου προπονήσεις και αγώνες, να διεξαχθεί έστω το Παιδικό Πρωτάθλημα ώστε να μπορέσουν να ξεδώσουν τα παιδιά μετά τον παρατεταμένο εγκλεισμό.

«Την ώρα που υπήρχε η δέσμευση να είναι κλειστές οι ακαδημίες λόγω της καραντίνας και δεν γίνονταν προπονήσεις κλπ, οι αλάνες ήταν γεμάτες με παιδάκια χωρίς μάσκες και έπαιζαν μπάλα. Για εμένα, τουλάχιστον το παιδικό δεν έπρεπε να σταματήσει διότι εκεί θα υπήρχε και ένας έλεγχος και θα “ξέδιναν” τα παιδάκια», είχε δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης.

Οι ακαδημίες ως γνωστόν ξεκίνησαν ξανά από τις 17/5 και τα παιδάκια μπορούν να κάνουν κανονικά προπονήσεις στα γήπεδα. «Άργησαν πάρα πολύ να μας ανοίξουν βέβαια. Έπρεπε τα παιδικά τουλάχιστον, να ανοίξουν πολύ νωρίτερα», υποστηρίζει ο Πανίδης και ηγήθηκε της απόφασης να διεξαχθεί κανονικά και το πρωτάθλημα, έστω και Ιούνιο μήνα. «Τα παιδάκια θέλουν επιτέλους να πάνε στα γήπεδα. Έχουν σκάσει και θέλουν να εκτονωθούν, αλλά πέραν της εκτόνωσης, ένα παιδάκι μέσω του αθλητισμού γλιτώνει και προφυλάσσεται και από πολλά ακόμη πράγματα. Δεν είναι μόνο ότι αθλείται και “ξεδίνει”», προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης.