Champions League: Στην Πόλη ο τελικός του 2023 για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο τελικός του Champions League δεν διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είναι πολύ πιθανό να γίνει το 2023 με την αφορμή και της συμπλήρωσης 100 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.

Πέρσι δεν έγινε λόγω της πανδημίας και της απόφασης της UEFA να ολοκληρωθεί η διοργάνωση με Final 8. Φέτος ο τελικός δεν έγινε στην Πόλη, διότι η αγγλική Κυβέρνηση έχει στην κόκκινη λίστα την Τουρκία και δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν οι οπαδοί της Σίτι και της Τσέλσι.

Η UEFA αποφάσισε ο τελικό του Champions League, το 2023 να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Η ομοσπονδία ελπίζει αυτή τη φορά ο τελικός να γίνει κανονικά στην Πόλη και να μην προκύψει πάλι κάτι απρόοπτο.

Η ανάθεση της διοργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στις 9 Ιουλίου μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Για τους Τούρκους είναι σημαντικό να πάρουν τον τελικό του 2023, διότι θέλουν να δώσουν μία άλλη χροιά στη διοργάνωση του. Το 2023 θα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους μετά τη συνθήκη της Λωζάννης (η οποία όρισε και τα σύνορα στον Έβρο αλλά και την εξαίρεση από την ανταλλαγή των πληθυσμών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης όπως και της ελληνικής σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο).

Επίσης, σύμφωνα με διαρροές το βράδυ της Παρασκευής, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σχεδιάζει στην Κωνσταντινούπολη να πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις του Champions και Europa League για τις σεζόν 2021-2022 και 2022-2023. Και αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί στις 9 Ιουλίου.