Απολαυστικός Μπορμπόκης για το μπαράζ Παναιτωλικού – Ξάνθης και τον Λουτσέσκου

Στο Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Μπορμπόκης και μίλησε για την παραμονή του Παναιτωλικού στη Super League 1, ενώ αναφέρθηκε στην επιστροφή του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, αλλά και το αν θα είναι ανταγωνιστικό το επόμενο πρωτάθλημα. 

Για το μπαράζ του Παναιτωλικού και πόσο δίκαιη είναι η διαδικασία: «Όλοι μας ήμασταν με κομμένη την ανάσα, δεν περίμενα να ήμουν τόσο ψύχραιμος σε ένα τόσο κομβικό παιχνίδι. Δεν περίμενα το κλάμα του Δέλλα στο τέλος. Δεν είναι το ίδιο να κινδυνεύεις να πέφτεις, από το να παίρνεις το Πρωτάθλημα. Τα μπαράζ αδικούν τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Εγώ λέω ότι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 είναι καλύτερες από τις ομάδες της Β΄ Εθνικής. Αν αφορούσε το ματς βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα είχαμε κερδίσει και τις 7 φορές. Το άγχος το πολύ έχει η ομάδα που είναι σε ανώτερη κατηγορία γιατί αν πέσει έχει μεγαλύτερες απώλειες. Στην προηγούμενη θητεία μας, ήμασταν πέμπτοι στον πρώτο γύρο. Παίρνεις πέντε παίκτες και την μία χρονιά σου βγαίνουν και την άλλη όχι. Πιστεύαμε ότι πιο γρήγορα θα εξασφαλίζαμε την παραμονή και γι΄ αυτό νομίζω ο Δέλλας ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο».

Για τις μεταγραφές και την αξία του κορμού σε κάθε ομάδα ανεφερε: «Πλεονέκτημα για τον Άρη είναι αν δεν κάνει μεταγραφές. Οι καινούργιοι παίκτες έχουν πάρει μια πρώτη γεύση από την πρώτη σεζόν και τη δεύτερη θα τα πάνε καλύτερα. Παλιά πως χτίζονταν οι ομάδες; Οι σύλλογοι στηρίζονταν σε έναν κορμό 14 ποδοσφαιριστών. Ο Λουτσέσκου δεν ανέφερε τυχαία ονόματα παικτών που έχει δουλέψει μαζί τους στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Τους γνωρίζει κι αυτοί ξέρουν τη δουλειά του. Θέλει άμεσα προσαρμογή και αποτελέσματα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και η διοίκηση θα έχουν μεγάλη απαίτηση από τον ίδιο»

Για τον ΠΑΟΚ ειδικά είπε: «Σε όλα τα Πρωταθλήματα η κορυφή είναι ο ανταγωνισμός. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Όπως είναι τώρα τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μάθει τελευταία να τον κερδίζει και γι΄ αυτό πίστεψα από την αρχή ότι θα το κάνει και στον τελικό Κυπέλλου. Μάλιστα, είχα πει και σκορ 1-2, 1-3 ή 2-4. Δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ με την επιστροφή του Λουτσέσκου. Αυτό θα φανεί σε λιγότερο από δυο μήνες. Όλα τώρα είναι καινούργια. Εμείς νομίζουμε ότι οι παίκτες κάνουν τις ομάδες, αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος. Δεν γίνεται να έχεις σε κάθε θέση δυο παίκτες. Η λογική το λέει αυτό. Πρέπει να βρεις την χημεία. Δεν γίνεται να είμαστε όλοι το ίδιο».

Τέλος, σε ερώτηση για το καλύτερο δεξί μπακ στο φετινό Πρωτάθλημα ανέφερε: «Ο Σάλιακας, ο Σούντγκρεν και ο Κώτσιρας».