Super League: Με παρελθόν ως παίκτης στον Έβρο ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα

Το νέο του προπονητή ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα! Η ομάδα της Ηπείρου, συνεχίζει σε μοντέλο Αργύρη Γιαννίκη. Κι αυτό γιατί επιλέγει Έλληνα τεχνικό σε καταγωγή, αλλά ποδοσφαιρικά και επαγγελματικά μεγαλωμένο στην Γερμανία.

Ο λόγος για τον Ηρακλή Μεταξά που έγινε στους πιο πολλούς γνωστός όταν ήταν βοηθός του Μίκαελ Σκίμπε στην Εθνική Ελλάδος, αλλά πριν από αρκετά χρόνια είχε αγωνιστεί σαν παίκτης και σε ομάδες της ΕΠΣ Έβρου την περίοδο που υπηρετούσε στην περιοχή την στρατιωτική του θητεία.

Ο 53χρονος τεχνικός συμφώνησε για 2 χρόνια με τους Γιαννιώτες και θα τους οδηγήσει απ’ την ερχόμενη σεζόν. Ο Έλληνας ομογενής είναι γεννημένος στην Κολωνία και η τελευταία του δουλειά ήταν άμεσος συνεργάτης του Χάικο Χέρλιχ στην Άουγκσμπουργκ. Νωρίτερα ήταν το… δεξί χέρι του Δημήτρη Γραμμόζη στην Ντάλμσταντ.

Έχει εργαστεί μόνο σε Γερμανικούς συλλόγους, ενώ αναφορικά με την Ελλάδα υπήρξε όπως προαναφέρθηκε στο τιμ του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει τα εξής:

«Νέος προπονητής από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα μας αναλαμβάνει ο κ. Ηρακλής Μεταξάς.

Ο νέος μας προπονητής έχει πολυετή εμπειρία στα γήπεδα της Bundesliga και έχει εργαστεί στην Augsburg, τη Darmstadt, τη Bochum, τη Leverkusen, τη Freiburg, την Εθνική Γερμανίας και την Εθνική Ελλάδας.

Ο κ. Μεταξάς αναμένεται να έρθει άμεσα, οπότε και θα συναντηθεί με τη Διοίκηση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της ομάδας στα μεταγραφικά και την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Μεταξάς δήλωσε στο pasgiannina.gr

“Με ιδιαίτερη χαρά επιστρέφω μετά από πέντε περίπου χρόνια στην Ελλάδα. Ευχαριστώ παρά πολύ την οικογένεια του κ. Χριστοβασίλη για την τιμή που μου έκανε. Ο ΠΑΣ είχε πολύ καλή πορεία τα τελευταία δυο χρόνια και θα συνεχίσουμε για ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Υπάρχει οργάνωση, υπάρχει διάθεση και υπάρχουν φιλοδοξίες εκ μέρους της διοίκησης και από την στιγμή που υπήρχε ταύτιση απόψεων και στόχων ήρθαμε σε συμφωνία. Ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα στο γήπεδο με την ελπίδα ότι θα είναι κοντά μας και ο λαός του ΠΑΣ”».