«Σκούπα» στον ΑΟΞ σε όλα τα επίπεδα! Στην έξοδο 15 παίκτες, πιθανές αλλαγές και στην διοίκηση

Τουλάχιστον 15 παίκτες από το ρόστερ της προηγούμενης σεζόν αναμένεται να βρεθούν εκτός του οργανισμού της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη την επόμενη, καθώς οι αλλαγές στην ομάδα θα είναι ριζικές σε όλα τα επίπεδα μετά την αποτυχία της ανόδου στην SL1.

Το διαζύγιο με τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ θα το ακολουθήσουν διαζύγια ή μη ανανεώσεις συμβολαίων με σειρά παικτών. Ήδη λέγεται ότι ξεπερνούν τους 10 και αγγίζουν τους 15 αυτοί που άλλοι πιο διακριτικά και άλλοι ξεκάθαρα ενημερώθηκαν οτι θα ήταν καλό στην διάρκεια του καλοκαιριού να αναζητήσουν άλλη ομάδα.

Ωστόσο πριν φτάσουμε στις εξελίξεις στο θέμα των παικτών, εξελίξεις θα υπάρξουν και σε ανώτερα επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS η εντολή είναι να υπάρξουν ριζικές ανακατατάξεις ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο, ενώ το μείζον θέμα που επιχειρείται να κλείσει τις επόμενες μέρες αν όχι ώρες, ίσως πριν και από αυτό του προπονητή, είναι εκείνο του τεχνικού διευθυντή.

Στην εφημερία Sportime γράφτηκε μάλιστα ότι σε ανώτατο επίπεδο «υπάρχει μία δυσαρέσκεια για τους Τσετινέ και Παναγιώτου». Προστίθεται ότι «κάποιοι θεωρούν πως παίζονται ακόμα και οι θέσεις τους». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι έχουν μερίδιο ευθύνης «για τον προγραμματισμό και ορισμένες μεταγραφικές αστοχίες, ακόμη και την επιλογή της πρόσληψης του επόμενου προπονητή Μπάμπη Τεννέ», αλλά προσθέτει ότι πέρα από αυτά που τους χρεώνονται, «ορισμένοι κάνουν λόγο και για άλλα». Ωστόσο, σημειώνει ότι αμφότεροι κλήθηκαν να κάνουν κάτι νέο για τα στάνταρ τους με έναν προπονητή που ήθελε ο ιδιοκτήτης.

Πλέον τον πρώτο ρόλο για την επιλογή του προπονητή θα τον έχει ο νέος τεχνικός διευθυντής αλλά και πρώτα πρέπει να βρεθεί ποιος θα είναι αυτός ο τεχνικός διευθυντής. Το σενάριο Γιαννίκη δείχνει πλέον να έχει χλωμιάσει αρκετά μετά τον μη προβιβασμό της ομάδας στην Super League, παρόλο που άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να αναλάβει ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Στους διαδρόμους των Πηγαδίων έπεσε και το όνομα του Σάββα Παντελίδη, που πάντως φλερτάρει και με τον Παναιτωλικό μετά το διαζύγιο με τον Ατρόμητο.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση οφείλει να ξεκαθαρίσει όσο πιο άμεσα ώστε να ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας ομάδας. Αυτό είναι ωστόσο και το μεγάλο πρόβλημα, καθώς φαίνεται ότι μετά την παταγώδη αποτυχία να έχει διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό η εμπιστοσύνη μεταξύ προσώπων που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην περσινή σεζόν. Η σκούπα αναμένεται να είναι σαρωτική, ενώ η εντολή που υπάρχει κάνει λόγο για αρκετά πιο λελογισμένα έξοδα στην διαμόρφωση του νέου ρόστερ της ομάδας, από την στιγμή που αποδείχθηκε ότι τα πολλά χρήματα δεν φέρνουν απαραίτητα και την άνοδο.

Το κακό είναι όμως ότι με τις σπατάλες της περσινής σεζόν, ακόμα και με την κάθοδο της ομάδας στο Αγρίνιο με… πτήση τσάρτερ, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και όλοι οι μάνατζερς βάζουν μεγάλο καπέλο στις τιμές των πελατών τους, γνωρίζοντας ότι το χρήμα ρέει άφθονο στην Ξάνθη, κάτι που ωστόσο μπορεί και να το στερέψει πιο γρήγορα, καθώς λέγεται ότι η σιωπή του Μπιλ Πάπας δείχνει με τον πιο εκκωφαντικό ίσως τρόπο ότι δεν σκοπεύει να επενδύει σε βαρέλι δίχως πάτο και χωρίς να υπάρχει έστω η προοπτική απόδοσης της επένδυσής του…