Με «υπογραφή» Γιαμουρίδη και Ουζουνίδη η… κολοτούμπα της ΠΑΕ Ξάνθη υπέρ της «αυγενάκειας» μεταρρύθμισης

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη και ιδιοκτήτης του 1% του μετοχικού κεφαλαίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Τάσος Γιαμουρίδης αλλά και ο αντιπρόεδρός της και νομικός της σύμβουλος Φάνης Ουζουνίδης ήταν τα δύο στελέχη που εκπροσώπησαν τον ΑΟΞ στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την περίφημη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών με την συγχώνευση της SL2 με την FL.

Η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους έγινε μέσα από τις φωτογραφίες που διέρρευσε η ίδια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκαλώντας ωστόσο μάλλον προβληματισμό στους φίλους της ομάδας από την ανακόλουθη στάση που ακολούθησε σε όσα η ίδια και τα στελέχη της υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με αυτήν την αναδιάρθρωση.

Ουσιαστικά Γιαμουρίδης και Ουζουνίδης χρεώνονται την…. μεγαλοπρεπέστατη «κολοτούμπα »στην στάση της ΠΑΕ Ξάνθη απέναντι στο θέμα, αφού υπενθυμίζεται ότι προ μηνός ο ΑΟΞ είχε ταχθεί αναφανδόν κατά της προωθούμενης μεταρρύθμισης – συγχώνευσης της SL2 και FL. Μάλιστα, αν και ειδικά ο Ουζουνίδης έχει πολλάκις προαναγγείλει ότι σε τέτοια μείζονα θέματα θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ιστοσελίδα του συλλόγου που θα εξηγεί την στάση και τις κινήσεις του, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όπως δεν έχει συμβεί εδώ και μήνες μια επίσημη τοποθέτηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν από την ΠΑΕ, αν γίνουν, για την περίφημη αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν από τον «άδικο» (όπως ισχυρίζονται στα Πηγάδια) υποβιβασμό της ομάδας πέρυσι.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ακόμα και άτομα που θεωρούνται ότι εκφράζουν προς τα έξω στην κοινωνία της Ξάνθης αλλά και εκτός Ξάνθης τις θέσεις της ΠΑΕ και διαμορφώνουν το σχετικό κλίμα, να αναθεματίζουν μέχρι και λίγες ώρες πριν την περίφημη τηλεδιάσκεψη αυτήν την προωθούμενη «Αυγενάκεια» μεταρρύθμιση. Μετά την μεγαλοπρεπέστατη στροφή της επίσημης ΠΑΕ Ξάνθη υπέρ αυτης της αναδιάρθρωσης το μεσημέρι της Πέμπτης, οι περισσότεες από αυτές τις φωνές είναι αλήθεια ότι έχουν σωπάσει (αφού αδειάστηκαν ουσιαστικα από τις κεφαλές της ομάδας στο κλίμα που πήγαιναν να διαμορφώσουν) ή στην καλύτερη περίπτωση διασκεδάζουν τις εντυπώσεις λέγοντας ότι του χρόνου θα κάνουν οι φίλαθλοι πολλά ταξίδια ανα την Βόρεια Ελλάδα ξαναμαθαίνοντας… γεωγραφία.

Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία ότι η επίσημη ΠΑΕ Ξάνθη μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων εμφανίζεται να έχει εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις πάνω σε ένα μείζον ζήτημα, το οποίο εν πολλοίς θα καθορίσει και το μέλλον της. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, μόνον ο Λεβαδειακός και τα Τρίκαλα εξέφρασαν αντιρρήσεις στις προτάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ηλίας Αϊβάζογλου των Τρικάλων απλά υπενθύμισε ποια είναι η βούληση των ομάδων της SL2 με βάση την απόφαση στο πρόσφατο ΔΣ της, αλλά δεν στηρίχθηκε από την Ξάνθη και τις άλλες ομάδες σε αυτήν του την τοποθέτηση, πλην Λεβαδειακού.

Ο Γιάννης Κομπότης από την πλευρά του ήταν αρκετά πιο έντονος και χαρακτήρισε ως υποβάθμιση για την ομάδα του το νέο πρωτάθλημα που σχεδιάζεται με μόνο ουσιαστικά κριτήριο να υπάρχει μετοχικό κεφάλαιο 250.000 ευρώ και εγγυητική 100.000 ευρώ. Φέρεται μάλιστα να είπε στην τηλεδιάσκεψη: «Με την ίδια λογική θα μπορούσε με 3 ή 5 εκάτ Μετοχικό Κεφάλαιο να πήγαινε και ο Λεβαδειακός ή κάποια άλλη ομάδα στην SL1. Υπάρχουν θέματα που θέλουν περισσότερη σκέψη και συζήτηση. (…) Εμείς πέρσι αποφασίσαμε να ανέβουν τέσσερις ομάδες από την FL, αλλά από την SL2 ανέβηκε μόνο μια στην SL2. Ας γίνουν και δύο και τρεις όμιλοι στην SL2, θεμιτό είναι να θέλουν όλοι να ανέβουν, αλλά το ζήτημα είναι τι θέλουμε». 

Το ζήτημα του «τι θέλουμε» είναι ένα ζήτημα που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να απαντήσουν και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ξάνθη, κυρίως στον κόσμο της ομάδας αλλά πιο πριν και στα ίδια τα στελέχη που εκφράζουν προς τα έξω τις απόψεις της, ώστε να μάθουν όλοι το σκεπτικό με το οποίο η ΠΑΕ Ξάνθη αρχικά τάχθηκε αναφανδόν εναντίον της μεταρρύθμισης Αυγενάκη για την συγχώνευση των SL2-FL και τώρα εμφανίζεται να την επικροτεί, να την χειροκροτεί και να την ψηφίζει. «Τέτοιες μεγαλοπρεπέστατες κολοτούμπες θα έπρεπε να τις κάνεις μόνο αν έχεις λάβει χειροπιαστές εγγυήσεις για κάποια ανταλλάγματα», λένε κάποιες φωνές στα Πηγάδια…