Εξομολόγηση-ποταμός του Μπάμπη Χατζημεστή στο ThrakiSportS: «Θα αντάλλαζα το πρωτάθλημα του Ορφέα με την άνοδο του ΑΟΞ στην SL1»

Συνέντευξη στον Δημήτρη Μπακιρτζή

Ο Μπάμπης Χατζημεστής δεν είναι απλά ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα Ξάνθης. Είναι ο Ορφέας Ξάνθης αυτοπροσώπως. Είναι ο ιδρυτής ουσιαστικά του συλλόγου μετά την επανασύστασή του πριν μερικές δεκαετίες, ο άνθρωπος που αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη της, που κάνει την διοίκηση και τον προπονητή και τον φροντιστή. Παγκόσμιο φαινόμενο. Μόνο τα γάντια του δεν φοράει κάθε φορά για μπει στον αγωνιστικό χώρο και να παίξει ξανά, όπως έκανε τα χρόνια που ήταν επαγγελματίας ποδοσσφαιριστής, αλλά αν χρειαζόταν, να είστε σίγουροι ότι θα το έκανε και αυτο.

Φέτος ο Ορφέας Ξάνθης πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη πορεία της σύγχρονης ιστορίας του. Σε μια δύσκολη χρονια λόγω της πανδημίας, έχει καταφέρει μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος να έχει την ομάδα στην 1η θέση, αγκαλιά με τον τίτλο, έχοντας στην τελευταία αγωνιστική να αντιμετωπίσει την ουραγό, ήδη υποβιβασμένη και συντοπίτισσα Αναγέννηση Θαλασσιάς. Υπάρχουν βεβαια φήμες που ακούγονται και από τις οποίες ξεκινήσαμε και την συζήτησή μας, άλλωστε και ο ίδιος είχε δώσει τροφή για να αναπτυχθούν αυτές οι φήμες με την παλιότερη δήλωσή του ότι δεν αντέχει οικονομικά ο ίδιος να ανεβει η ομάδα μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Μπάμπης Χατζημεστής ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι ο Ορφέας θα παλέψει για να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα αλλά και την άνοδο στα μπαράζ που θα ακολουθήσουν – αποκαλύπτοντας ότι μετά θα αποφασίσει αν θα ανέβει στα επαγγελματικά σαλόνια. Αποκαλύπτει άγνωστές λεπτομέρειες για το μπάτζετ της ομάδας, αλλά και για την συνεργασία με την ΠΑΕ Ξάνθη και δεν χαρίζεται στα αίτια της αποτυχίας της μεγάλης ομάδας, χαρακτηρίζοντας λάθος τις επιλογές των προπονητών Μπάμπη Τεννέ αλλά και νωρίτερα του Τόνι Πόποβιτς. Μιλάει για τα καμπανάκια που χτύπησε και δεν τα άκουσαν εκείνοι που έπρεπε, αλλά δικαιολογεί σε κάποια πράγματα και τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν το ρόστερ της ομάδας.

Στο τέλος δεν παραλείπει να εκφράσει τα παράπονά του στους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες που έχουν αφήσει τον Ορφέα αντελώς αβοήθητο και προειδοποιεί να μην πατήσουν το πόδι τους σε τυχόν πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής γιατί… θα τους διώξει. Είναι ο Μπάμπης Χατζημεστής σε μια συνέντευξη – ποταμό με εξομολογήσεις που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας αλλά πολλές (πικρές σε αρκετές περιπτώσεις) αλήθειες.

Ολοι σπεύσαμε να χρίσουμε πρωταθλητή τον Ορφέα μετά τη νίκη με τον Πανδραμαϊκό, αλλά η πολυπόθητη νίκη δεν ήρθε τις δυο τελευταίες αγωνιστικές με Αλεξανδρούπολη και Νέστο Χρυσούπολης και ακούστηκαν φήμες ότι ο Ορφέας τελικά δεν θέλει να βγει και θέλει να χαρίσει τον τίτλο στον Ηρακλή. Τι απαντάτε σε αυτό;

Αυτό είναι κάτι πέρα για πέρα ψευδές. Φυσικά και θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές και ελπίζω την Κυριακή κόντρα στην Αναγέννηση Θαλασσιάς να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Είναι πάντα ποδόσφαιρο, δεν σου κρύβω ότι έχω δεχτεί πιέσεις να μην βγω, αλλά εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε και να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Εύχομαι να το πετύχουμε και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ισως αυτά ακούστηκαν γιατί εσείς ο ίδιος είχατε πει οτι δεν πάτε για άνοδο καθώς δεν αντέχετε οικονομικά το κάτι παραπάνω…

Ναι, το είχα πει αλλά μια διάκριση είναι πάντα μια διάκριση. Πάνω από όλα για τα ίδια τα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε και θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και αναλόγως θα πράξουμε.

Δηλαδή υπάρχει κίνδυνος να βγείτε μεν πρωταθλητές του 1ου Ομίλου αλλά να μην χτυπήσετε τα μπαράζ ανόδου;

Σε καμία περίπτωση. Εμείς θα κυνηγήσουμε κάθε αγώνα χωριστά, όπως κάναμε μέχρι τώρα και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Αν πετύχουμε το θαύμα, γιατί για θαύμα θα πρόκειται με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν, και μακάρι φυσικά να το πετύχουμε, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Εμένα πρωτίστως με ενδιέφερε να μείνουμε στην κατηγορία, γιατί και η Γ’ Εθνική την νέα χρονιά δυναμώνει, γίνονται έξι όμιλοι, αποκτά πιο ισχυρό χαρακτήρα. Αν με το καλό ανεβούμε και στο επαγγελματικό, θα κάνω τις επαφές μου με κάποιους Ξανθιώτες φίλους και επιχειρηματίες, θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα αποφασίσουμε αν μπορούμε να αποδεχθούμε την πρόσκληση-πρόκληση για συμμετοχή στην πιο πάνω κατηγορία ή αν θα μείνουμε σε αυτήν. Δεν είναι ντροπή να καταφέρεις να ανέβεις και να πεις μετά ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω και δεν ανεβαίνω. Αυτό όμως που μπορώ να διαβεβαιώσω τον κόσμο και εσάς και όλους είναι ότι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε, να στεφθούμε την Κυριακή πρωταθλητές και να πάρουμε στα μπαράζ την άνοδο.

Τα μπαράζ σημαίνουν όμως και επιπλέον έξοδα, αλλαγή προγραμματισμού. Είχαμε συνηθίσει τον Μπάμπη Χατζημεστή ήδη από τα μέσα με τέλη Ιουνίου να κάνει την πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν, τώρα θα κινδυνεύσουμε να μπει Ιούλιος και ακόμα να παίζετε αγώνες από την προηγούμενη…

Είναι τα δυσάρεστα και της πανδημίας, που έχει φέρει ανάποδους προγραμματισμούς. Η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο εξόδων υπολογίζω ότι μόνο για την συμμετοχή στα μπαράζ θα χρειαστεί ενδεχομένως ένα εξτρά μπάτζετ 10.000 ευρώ. Σκεφτείτε θα κάνουμε δυο ταξίδια, ίσως και μέχρι Χαλκίδα ή Καρδίτσα, όπου προφανώς θα πρέπει να πας και με διανυκτέρευση. Αλλά και στα εντός έδρας, οι διαιτησίες επειδή θα αφορούν αξιολογημένους διαιτητές, ίσως και από Super League 2, μπορεί να μας φτάσουν και 1.500 ευρώ τον αγώνα. Είναι σοβαρά έξοδα αυτά.

Αλήθεια, ποιο ήταν το φετινό μπάτζετ του Ορφέα Ξάνθης;

Πολύ περιορισμένο. Αρκεί να σας πω ότι είχαμε ξεκινήσει με 25.000 ευρώ και στην πορεία λόγω και της πανδημίας, του γεγονότος ότι έγινε σε ένα γύρο το πρωτάθλημα, περιορίστηκαν τα ταξίδια, κάποια έξοδα για τους παρατηρητές που ορίζονται από την ΕΠΣ και δεν λαμβάνουν αμοιβή, καταφέραμε να μειωθεί στα 17.000 ευρώ περίπου. Ολα τα παιδιά και οφείλω να το τονίσω αυτό, αγωνίζονται στον Ορφέα όχι για τα χρήματα αλλά επειδή είμαστε και νιώθουμε μια μεγάλη οικογένεια. Αισθάνομαι ότι τα πα παιδιά παίζουν για εμένα και εγώ από την πλευρά μου κάνω ό,τι μπορώ για να τα βοηθώ.

Περιμένατε τέτοια πορεία; Ειδικά μετά την περσινή, που αρκετοί λένε ότι ο Ορφέας σώθηκε λόγω της πανδημίας και επειδή έπεσαν λιγότερες ομάδες, καθώς ήταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού όταν διεκόπη το πρωτάθλημα;

Όταν ξεκινούσαμε δεν το περίμενα. Η αλήθεια είναι αυτή. Εμείς κάναμε πολύ καλή πορεία στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, πριν την διακοπή. Αυτό μας βοήθησε πολύ. Σίγουρα μεγάλος παράγοντας είναι και η τύχη, αλλά την τύχη την προκαλείς και μόνος σου. Εγώ ξέρω ότι όλα τα παιδιά προσπαθούν, ότι και την περίοδο της πανδημίας μπορεί να μην κάναμε προπονήσεις αλλά οι παίκτες μου δεν άφησαν τους εαυτούς τους και έστω και ατομικά συνέχιζαν να γυμνάζονται, ότι κερδίσαμε όλα τα ντέρμπι με Ηρακλή, Αετό, Πανδραμαϊκό παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Οσο για αυτούς που λένε ότι πέρυσι σωθήκαμε από την τύχη και λόγω της πανδημίας, έχω να απαντήσω και σε αυτό ότι την στιγμή της διακοπής ήμασταν μεν οριακά κάτω από την ζώνη αλλά είχαμε να παίξουμε εντός έδρας με την Αλεξανδρούπολη και ενδεχομένως θα ανεβαίναμε εμείς και θα έπεφταν αυτοί. Αυτό δεν το ξέρεις, οπότε θα παρακαλούσαν να μην λέγεται ότι ο Ορφέας τάχα μου σώθηκε χάρη στην πανδημία γιατί και χωρίς πανδημία απείχε μια νίκη από την σωτηρία.

Με τα δεδομένα που ακούμε, υπάρχει και το ενδεχόμενο αν καταφέρει και ανέβει ο Ορφέας και εφόσον γίνει αναδιάρθρωση, να έχουμε τη νέα σεζόν ντέρμπι Ορφέα – ΑΟΞ στην Β’ Εθνική. Το έχεις φανταστεί αυτό το ενδεχόμενο;

Όχι είναι αλήθεια και θα μου είναι πολύ δύσκολο. Αλλά ξεκαθαρίζω κάτι. Εμείς σαν Ορφέας και εγώ προσωπικά σαν Μπάμπης, αν καταφέρουμε να βγούμε κατηγορία, θα κάνουμε ό,τι κάνουμε σε συνεννοήση με την ΠΑΕ. Εγω θα έχω πρώτα μια καθαρή κουβέντα με τον ΑΟΞ και μετά θα αποφασίσω ό,τι είναι να αποφασίσω. Έχουμε φιλοδοξίες, μακάρι όλα να πάνε καλά, αλλά πριν γίνει αυτή η κουβέντα δεν θα αποφασιστεί τίποτα γιατί κακά τα ψέματα, στην Ξάνθη μια ομάδα είναι αυτή που υπάρχει και αυτή είναι ο ΑΟΞ!

Ο οποίος όμως απέτυχε φέτος…

Ειλικρινά το λέω, μακάρι να είχε ανέβει ο ΑΟΞ ξανά στην Super League 1 και εγώ το αντάλλαζα το πρωτάθλημα του Ορφέα και οποιαδήποτε άλλη διάκριση με τον Ορφέα. Η μεγάλη μου αγάπη είναι ο ΑΟΞ και θα το λέω και θα επιμένω: πάνω από όλα στην Ξάνθη υπάρχει μια ομάδα, ο ΑΟΞ και εμείς, ο Ορφέας και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε για να βοηθάμε και χαιρόμαστε όταν και εμάς μας βοηθά. Το ξέρεις ότι ο μεγάλος χορηγός του Ορφέα φέτος είναι ο ΑΟΞ;

Οχι! Με ποιον τρόπο;

Με την μεταγραφή του Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού. Πάνω από τα μισά έξοδα του μπάτζετ όλης της χρονιάς βγήκαν από αυτήν την μεταγραφή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά από την στιγμή που ο παίκτης δεν χρησιμοποιήθηκε στην ομάδα του ΑΟΞ, μας δόθηκε πίσω δανεικός και παίζει στον Ορφέα και είναι από τις σημαντικές μονάδες μας.

Μήπως αυτό όμως δείχνει και την αποτυχία του ΑΟΞ να εντάξει Ξανθιώτες παίκτες στο ρόστερ του; Ενώ το καλοκαίρι πέρυσι γίναν επαγγελματίες τόσα παιδιά από την ακαδημία να παίξουν στα μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύνρης, εν τέλει δεν αξιοποιήθηκαν…

Εγώ είμαι λίγο σκληρός σε αυτό. Οι επιλογές σε αυτό το κομμάτι ήταν λαμθασμένες από την αρχή, ήδη από την διοίκηση Πανόπουλου που φόρτωσε τόσο μικρά παιδιά ξαφνικά με συμβόλαια τριετή. Αυτά μετά τα φορτώθηκε η νέα διοίκηση. Πράγματι δεν έπαιξαν και δόθηκαν δανεικοί, αλλά διαφωνώ ότι έπρεπε ντε και καλά να παίζουν στον ΑΟΞ μόνο και μόνο επειδή τους έκαναν συμβόλαιο. Ο ΑΟΞ είχε τόσους δανεικούς φέτος, κυρίως παιδιά από την Ξάνθη. Ξέρεις ότι δεν έπαιξαν στις ομάδες που πήγαν; Για να διαμαρτυρηθείς ότι κακώς μια διοίκηση δεν επένδυσε στα Ξανθιωτάκια, πρέπει και αυτά να αποδείξουν ότι αξίζουν στις ομάδες που πήγαν δανεικοί. Οι συμμετοχές τους όμως είναι λίγες και αυτό δείχνει κάτι. Ωστόσο συνεχίζουν να αποτελούν βαρίδιο που είναι δύσκολο για τη νέα διοίκηση, στην οποία της φορτώθηκε από τους προηγούμενους, να το ξεφορτωθεί. Και όλα αυτά, γιατί αυτά τα παιδιά γίναν άρον άρον επαγγελματίες πέρυσι και πλέον έχουν συμβόλαια με χρήματα που μαζεύονται και γίνονται τα έξοδα δυσβάσταχτα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αν ακούγεται. Για παράδειγμα, ήρθαν και σε εμένα τρία παιδιά από τα ΤΕΠ αλλά κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να παίξει στον Ορφέα. Και μιλάμε για τον Ορφέα, μια ομάδα στην οποία παίζουν οκτώ γηγενείς, που διαρκώς προωθεί νέα παιδιά, που έχει 120 παιδιά στις ακαδημίες του και που στον τελευταίο αγώνα έξι παιδιά που επαιξαν προέρχονταν από αυτές. Παίζουν όλοι Ξανθιώτες και δεν είναι ρατσισμός. Η Ξάνθη είναι φυτώριο και ο νομός συνολικά έχει αρκετά παιδιά που μπορούν να σταθούν στην πιο πάνω κατηγορία, αν γίνει το θαύμα και ανέβει ο Ορφέας. Αλλά άλλο ο Ορφέας και άλλο ο ΑΟΞ. Μπορεί και να με κατακρίνουν κάποιοι για αυτό που λέω, αλλά την άποψή μου πάντα θα την εκφράζω. Επρεπε όλοι αυτοί οι παίκτες όταν πήγαν δανεικοί στις νέες ομάδες τους να αποδείξουν ότι τους διώξανε άδικα και να υποχρεώσουν τον κάθε Τσετινέ ή Γιαμουρλίδη να τον πάρει πίσω. Δεν αρκεί απλά να έχεις ξανθιώτικη καταγωγή για να παίξεις σε υψηλό επίπεδο σε μια ομάδα όπως ο ΑΟΞ.

Τελικά τι έφταιξε και δεν ανέβηκε ο ΑΟΞ;

Σίγουρα το παιχνίδι που χάθηκε εδώ με τον Εργοτέλη. Ενω φάνηκε να σώζεται ξαφνικά η υπόθεση άνοδος, ειδικά μετά τη νίκη επί του Ιωνικού, χάλασε το γλυκό με τον Εργοτέλη. Και η επιλογή του Τεννέ για εμένα ήταν εξ αρχής λάθος.

Ο αντίλογος λέει ότι με τον Τεννέ στον πάγκο η ομάδα έκανε αήττητο σερί και μόλις μια ήττα…

Ναι αλλά που την έκανε και πώς και πότε. Ο Τεννές έπαιζε με τα νούμερα. Ελεγε ότι τάχα μου έχασε μόνο ένα ματς. Δεν είανι όμως αυτό μόνο. Εμένα δεν μου λένε τίποτα τα νούμερα. Έβλεπα ότι ερχόταν πέρυσι με τον Απόλλωνα να παίξει με τα παιδάκια που είχε ο ΑΟΞ στο μπαράζ και απλά καθόταν στον πάγκο. Δεν μου άρεσε αυτό. Δόξα τω Θεώ και ποδόσφαιρο ξέρω και μπορώ να έχω το θάρρος της γνώμης να λέω και να κρίνω πρόσωπα και πράγματα. Η ομάδα της Ξάνθης ήταν καταδικασμένη να κάνει πρωταθλητισμό. Ο Τεννές είναι όμως αμυντικογενής. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα. Εγώ το καμπανάκι το χτυπούσα έντονα, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκα. Στο τέλος σταμάτησα για να μην προκαλείται αναστάτωση εξαιτίας μου, αν και έβλεπα…

Η αλήθεια είναι ότι βλέπατε και πριν, επί Πόποβιτς, όταν και πάλι χτυπούσατε όχι απλά καμπανάκια αλλά καμπάνες ολόκληρες…

Μα το ποδόσφαιρο το ξέρω καλά. Έβλεπα ότι ο Πόποβιτς ήρθε με περγαμηνές μεν για την Αυστραλία, αλλά αυτό που κοίταζε είναι να προωθήσει τον γιο του. Διατέθηκαν τόσα πολλά χρήματα. Είναι πραγματικά κρίμα να μην μπορέσει αυτή η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην SL1, με τέτοιο μπάτζετ.

Την άποψή σας την είχατε πει στους ανθρώπους της διοίκησης της ΠΑΕ; Γενικά, σας προσέγγισαν ποτέ να σας ρωτήσουν την γνώμη σας, καθότι είστε και πρόεδρος των παλαιμάχων;

Ναι! Οφείλω να πω ότι ρωτήθηκα αν θέλω να μπω στην διοίκηση αλλά αρνήθηκα. Ωστόσο είμαι μαζί τους, θέλω το καλό του ΑΟΞ. Είμαι κοντά τους, αλλά προφανώς έχω το δικαίωμα να διαφωνούμε. Ας με άκουγαν τουλάχιστον και ας έκαναν μετά ό,τι νομίζουν.

Νομίζω ότι επιλέγοντας να εκφράζεστε μέσα από τα social media, θέλοντας και μη, εν τέλει, άκουγαν. Τώρα ήρθε η ώρα του καταμερισμού των ευθυνών…

Βεβαίως και πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες. Αλλά καλούνται να λύσουν άμεσα τα προβλήματα ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Εγώ τους δίνω πάντως μια μεγάλη δικαιολογία. Πέρα από το ό,τι βρήκαν τόσα συμβόλαια νεαρών παικτών, οι πιο πολλοί παίκτες που κατάφεραν και έκλεισαν τον Σεπτέμβριο για να έρθουν στην Ξάνθη είχαν περγαμηνές. Άλλοι έπαιζαν Γιουρόπα Λιγκ, άλλοι είχαν παραστάσεις από σπουαίες ομάδες και πρωταθλήματα, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό το βάρος των περγαμηνών. Βγήκαν και τραυματισμοί αλλά κυρίως υπήρχε πλέον στο τέλος, μετά την κακή αρχή, στραβό κλίμα. Ήταν δύσκολο να γυρίσει πλέον. Παραλίγο βέβαια, αλλά δεν γύρισε.

Είδαμε και μια μεγάλη συσπείρωση στην ομάδα του ΑΟΞ τις τελευταίες ημέρες από τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπουμε κάτι αντίστοιχο και στον Ορφέα! Είδα ότι έχετε εκφράσει και πολλά παράπονα για τον Δήμο Ξάνθης…

Μα είναι τόσο μεγάλη η βοήθεια που μας παρέχει… Αρκεί να σου πω ένα παράδειγμα. Ολα κι όλα εμείς πήραμε όλη την χρονιά απλά έξι λιπάσματα από τον Δήμο Ξάνθης. Έδωσαν όργανα σε γυμναστήρια του Δήμου, τώρα διαβάζω ότι διαφημίζουν φαρμακεία και απινιδωτές για την καρδιά και καλά κάνουν. Εμείς όμως πάντοτε είμαστε απόντες για αυτούς. Έχουμε πάντα τις πιο πολλές διακρίσεις από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της πόλης σε οποιοδήποτε άθλημα. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, αλλά ο Δήμος Ξάνθης μας αγνοεί όταν στις άλλες ομάδες της κατηγορίας οι Δήμοι είναι οι βασικοί τους χορηγοί.

Ενώ πιο πριν μου είπατε ότι για εσάς βασικός χορηγός είναι ο ΑΟΞ, στον οποίο τρέξαν όλοι, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, στο Αγρίνιο για το μπαράζ…

Ναι, ισχύει. Οπως σας ειπα, φέτος βασικός χορηγός μας είναι ο ΑΟΞ χάρη στον Τανζού που για καλή μας τύχη μας δόθηκε και πίσω και αγωνίζεται με την ομάδα μας.

Υπάρχουν άλλοι που βοηθούν αυτήν την προσπάθεια;

Η κάθε βοήθεια είναι σημαντική. Τι να πω για την οικογένεια Κοτοπουλου που έχει τον Άρη Αβάτου; Χρησιμοποιούν το γήπεδο και βοηθούν με αυτόν τον τρόπο στην συντήρησή του. Είναι μεγάλη η βοήθεια αυτή. Τι να πω για τον Χρηστο Μουρτζανο, τον πρόεδρο, που τρέχει και βοηθά και εξασφαλίζει χορηγίες. Ακούραστος, χάρη σε αυτόν εξασφαλίζονται οι μετακινήσεις. Υπάρχουν και άλλοι αφανείς ήρωες που ίσως έχουν και μεγαλύτερη αξία από τα χιλιάρικα που θα δώσει κάποιος. Τι να πω για τον Χουσεϊν Τσιτάκ του ΑΟΞ, που καθημερινά είναι στο γήπεδο και βοηθά στην συντήρησή του, γιατί εμένα δεν με βοηθούν πια οι δυνάμεις μου. Ή τι να πω για τον Γιώργο τον Κατρανίτσα που οι πολλοί τον ξέρετε σαν παίχτη αλλά είναι ο γυμναστής μας και βοηθά τα μέγιστα στην φυσική κατάσταση της ομάδας αλλά και στις ακαδημίες μας. Στον Ορφέα το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε οικογένεια και υπάρχουν πολλοί αφανείς εργάτες, ίσως αδικήσω αρκετούς αν αρχίσω την ονοματολογία…

Αλλά ο Δήμος Ξάνθης, για να κλείσουμε με το μεγάλο σας παράπονο από ό,τι καταλαβαίνω, παρά αυτήν την πορεία παραμένει απών…

Μα να παρακαλάμε να κάνουν απολύμανση το γήπεδο και να βρίσκουν δικαιολογίες ότι τάχα μου είναι ιδιωτικό και όχι δημοτικό επειδή ανήκει στον ΑΟΞ; Αφού την κάνουν που την κάνουν σε όλες τις εγκαταστάσεις, δεν στοιχίζει τίποτα. Στο κάτω κάτω μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της πόλης τους θα βοηθήσουν. Ειλικρινά, αγνοούν τα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους. Και θέλω να τονίσω και να καταστήσω σαφές ότι ο Ορφέας δεν έχει και δεν επιθυμεί να έχει καμία πολιτική αντιπαράθεση. Εγω δεν κρατάω καμία σημαία. Μόνο μην τους δω, τώρα που πάμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, να έρχονται σε κανά πανηγύρι. Αν τολμήσουν να έρθουν, ειλικρινά σας το λέω, θα τους διώξω…