«Ολες τις προδιαγραφές για διεθνείς διοργανώσεις θα πληρεί το νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης»

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Θοδωρής Βουρδόλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του Μaximum και στον Δημήτρη Κολιό αναφέρθηκε για το νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

«Το νέο κλειστό σε σχέση με το υπάρχον “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” που έχει 750 θέσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να γίνονται διεθνείς αγώνες. Έχει περισσότερη χωρητικότητα, καλύτερο φωτισμό και περισσότερες ανέσεις, ενεργειακές κλάσεις α κλπ. Φυσικά και θα πληρεί τις προδιαγραφές για να φιλοξενηθούν διεθνείς αγώνες και διοργανώσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Βουρδόλης.

«Στο βόλεϊ ξεκινούν οι προδιαγραφές της FIVB από τα 7,5 μέτρα ύψος και φτάνουν από 12 μέτρα και πάνω. Το δικό μας κλειστό, στο ύψος της γραμμής του χαντμπολ, το μεταλικό θα ειναι πάνω από 9 μέτρα, άρα θα ειμαστε στην 3η από τις 7 κατηγορίες που έχει η νόρμα για την διεξαγωγή διεθνών αγώνων βόλεϊ. Μας τις έστειλε ο κ. Μπακοδημος από την ΕΟΠΕ και εμείς θα είμαστε στην 3η κατηγορία, άρα θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε διεθνείς αγώνες», ανέφερε ο Βουρδόλης.

Πρόσθεσε ότι μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο σε γήπεδο σαν και αυτό που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη, φιλοξενήθηκαν οι δυο τελικοι ευρωπαϊκου κυπέλλου χάντμπολ στην Χαλκίδα. Ο Βουρδόλης κατηγόρησε για παραπληροφόρηση αρκετούς που λένε οτιδήποτε διαφορετικό, διευκρίνισε ότι υπήρχε κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα των 3,9 εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει ο Γ. Παυλίδης και συμπλήρωσε ότι δεν μπορούσαν με τα χρήματα αυτά να γίνουν 2 και 3 μικρότερα κλειστά, αφού είχαν δεσμευθεί μόνο για αυτόν τον σκοπό.

Τέλος ανέφερε για όσους δηλώνουν ότι θα ήθελαν μεγαλύτερο κλειστό από τις 1.045 σταθερές θέσεις και 1.500 ως και 2.000 που μπορεί να φτάσει με πτυσσόμενες, ότι τα μεγάλα κλειστά της Ξάνθης και της Ορεστιάδας εν τέλει αποδείχθηκαν μη λειτουργικά και εξαιρετικά δύσκολα γίνεται από τους εκεί Δήμους η συντήρησή τους.