Γ’ Εθνική: Εξασφάλισαν τίτλο και πάνε μπαράζ Πανιώνιος και Αχέρων Καναλακίου! Τα νέα δεδομένα για Ορφέα

Μετά τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας (2ος όμιλος), Αναγέννηση Καρδίτσας (3ος) και Ηρόδοτο (10ος), δύο ακόμη ομάδες πανηγύρισαν και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο τους στην Γ’ Εθνική και θα λάβουν μέρος στα μπαράζ ανόδου.

Ο λόγος για τους Αχέροντα Καναλακίου και Πανιώνιο, οι οποίοι επικράτησαν δύσκολα το απόγευμα της Τετάρτης των ΠΑΣ Πρέβεζα και ΑΕ Μυκόνου, με αποτέλεσμα να…κλείσουν ραντεβού για τα μπαράζ ανόδου στη Football League.

Σε σχέση με τον Ορφέα Ξάνθης, υποψήφιο πρωταθλητή στον 1ο Όμιλο, αυτό που έχει σημασία είναι ασφαλώς η κατάκτηση του τίτλου από τον Αχέροντα Καναλακίου στον 5ο Όμιλο, καθώς θα είναι αντίπαλος του συνόλου του Μπάμπη Χατζημεστή εφόσον κερδίσει την Κυριακή στην αναμέτρηση με την Θαλασσιά. Ο Πανιώνιος θα μετέχει στα μπαράζ του Νοτίου Ομίλου.

Μετά και τα νέα δεδομένα, στην κλήρωση για την διαμόρφωση του προγράμματος των μπαράζ για την άνοδο στην Football League θα μπουν στην κληρωτίδα του Βορείου Ομίλου οι Ορφέας Ξάνθης (ή Ηρακλής), Ποσειδών Μηχανιώνας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Διαγόρας Στεφανοβικείου (ή Ηρακλής Ψαχνών) και Αχερων Καναλακίου.

Από τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι την Τετάρτη για τη Γ Εθνική, προέκυψαν και νέα δεδομένα για τον υποβιβασμό καθώς στον μεν 5ο όμιλο ξεκαθάρισαν οι έξι θέσεις που οδηγούν στα τοπικά πρωταθλήματα της νέας σεζόν και συγκεκριμένα με τον υποβιβασμό της ιστορικής Κέρκυρας (ηττήθηκε στη Λευκάδα από τον Τηλυκράτη), της Θύελλας Κατσικάς που έχασε στην Καστοριά αλλά και των Μέγα Αλέξανδρου, ΑΕ Μεσολογγίου που ακολούθησαν τους ΠΑΣ Πρέβεζα και Θύελλα Μοναστηρακίου.