Υπερδιπλάσιο πριμ από αυτό της Ξάνθης θα πάρουν οι παίκτες του Παναιτωλικού αλλά με… ιδιαίτερο τρόπο

Πριμ υπερδιπλάσιο από αυτό που φέρεται να είχαν τάξει οι ιθύνοντες της Ξάνθης στους παίκτες της ομάδας της Θράκης θα μοιραστούν οι παίκτες του Παναιτωλικού για την επικράτηση στον μεταξύ τους αγώνα.

Μετά τον αγώνα της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό, όπου εξασφαλίστηκε η παρουσία του ΑΟΞ στα μπαράζ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τα Πηγάδια ήθελαν τους παίκτες να μοιράζονται πριμ 50.000 ευρώ και να τους τάζονται άλλες 200.000 σε περίπτωση ανόδου.

Αυτοί του Παναιτωλικού δεν είχαν πάρει τίποτα αλλά με ένα τρικ του ιδιοκτήτη της ομάδας Φώτη Κωστούλα, γνωρίζαν ότι σε περίπτωση παραμονής θα μοιράζονταν μεγαλύτερο ποσό, το οποίο τελικά έφτασε άνω των 400.000 ευρώ.

Ας γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω, παραμονές του κρίσιμου αγώνα των πλέι άουτ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου ο Παναιτωλικός προέρχονταν από 2 ήττες (από Λαμία, Βόλο) και την ισοπαλία της Λάρισας. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν όλη του η κατηγορία, μέχρι το επόμενο, και ο Φώτης Κωστούλας βρέθηκε στα αποδυτήρια και μίλησε στους παίκτες. «Σας πιστεύω, μπορείτε να σώσετε την ομάδα και από εδώ και πέρα για κάθε βαθμό που θα συγκεντρώνουμε θα πάρετε 25 χιλιάδες ευρώ έξτρα πριμ, εάν τελικά μείνουμε».

Ηταν η… αρχή, επισημαίνει το gazzetta. Μετά το 1-0 επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ακολούθησε η νίκη στα Γιάννινα με το ίδιο σκορ, οπότε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας επεφύλαξε νέα «έκπληξη» στους παίκτες. Βρέθηκε ξανά στα αποδυτήρια και τους είπε πως αντί για 75 χιλιάδες στη νίκη (3 βαθμοί x 25.000) θα λαμβάνουν 100 χιλιάδες, εάν τελικά σωθεί ο Παναιτωλικός.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς η ήττα με 3-1 από τον Ατρόμητο έστειλε τα «καναρίνια» στα μπαράζ, αν και στο φινάλε των πλέι άουτ απέσπασαν 2-2 στο Ηράκλειο και πήγαν στα δύο ματς με την Ξάνθη έχοντας ήδη ανεβάσει το έξτρα πριμ στα 225.000 ευρώ.

Η ήττα στα Πηγάδια μετέτρεψε τον αγώνα της Κυριακής σε «τελικό» και η «λύτρωση» ήρθε δια ποδός Βέργου, που διαμόρφωσε στο 83’ το μετέπειτα τελικό 1-0 και το Αγρίνιο… κάηκε. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας πανηγύρισε σαν μικρό παιδί και επεφύλαξε ακόμη μία… έκπληξη.

Αντί για 325.000 ευρώ (3 νίκες από 100.000 ευρώ+25.000 ευρώ η ισοπαλία στο Ηράκλειο), το έξτρα πριμ για την παραμονή θα ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ και θα φτάσει τις 425.000 ευρώ, καθώς η νίκη επί της Ξάνθης θα «μετρηθεί» ως… διπλή.