Με Θρακιώτες υποψηφίους οι τέσσερις αιτήσεις για τον ορισμό νέας διοίκησης Πρωτοδικείου στην ΕΟΚ

Η αναβολή των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί την Κυριακή, διατηρεί το πρόβλημα έλλειψης σταθερής  διοίκησης στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με το Πρωτοδικείο να καλείται να αποφασίσει για το ποια θα είναι εκείνη που θα την οδηγήσει, επιτέλους στις εκλογές.

Τέσσερις αιτήσεις υποβλήθηκαν τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται άλλη μια από την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα. Οι άλλες είναι από τις παρατάξεις των υποψηφίων προέδρων, Βαγγέλη Λιόλιου, Άγγελου Παπανικολάου, από τα 21 σωματεία που ‘χαν μείνει εκτός εκλογών και υπέδειξαν την νυν προσωρινή διοίκηση, ενώ υπήρχε και μια τέταρτη, από προσωπικότητες του μπάσκετ οι οποίοι όμως δεν είναι υποψήφιοι για τις εκλογές.

Οπως γίνεται αντιληπτο, τουλάχιστον στην αιτηση Λιόλιου λογικά θα προτείνονται ως ονόματα ξανά αυτό του προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκου Νικολόπουλου και του προέδρου του ΓΑΣ Κομοτηνή Γιώργου Πεταλωτή, που έχουν ανακοινωθεί άλλωστε ως υποψήφιοί του με την παράταξη «Δωσε πάσα».

Το Πρωτοδικείο πρέπει να αποφασίσει άμεσα για τη νέα, προσωρινή διοίκηση, ώστε να “τρέξει” τα ζητήματα, πρώτα των Εθνικών ομάδων και κατόπιν η νέα διοίκηση να ορίσει τις εκλογές. Βάσει νόμου, αυτές πρέπει να οριστούν εντός 45 ημερών το αργότερο.