Με στόχο να επαναλάβει το εκπληκτικό 73,1% επιστρέφει ο Λουτσέσκου και το επιτελείο του στον ΠΑΟΚ

Συμφωνούμε ή όχι μαζί τους, θεωρούμε ή όχι ότι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να απεικονιστεί η παρουσία ενός αθλητή, ενός προπονητή και μιας ομάδας, οι αριθμοί είναι αυτοί που αναδεικνύουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου ως τον πιο επιτυχημένο προπονητή στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ.

Το ανέφερε ο Δικέφαλος στην ανακοίνωση της επιστροφής του Ρουμάνου πρώην προπονητή του αλλά και της Ξάνθης, από την οποία άλλωστε μετακόμισε στον δικέφαλο, αλλά το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί της πρώτης θητείας του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Πέραν από κάθε αριθμό ασφαλώς κι αυτό που μετράει περισσότερο και θα προσμετράται πάντα υπέρ του, είναι ότι οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του αλλά και στο αήττητο Πρωτάθλημα του 2019 κάτι που έγινε μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Αυτό που κουβαλάει όμως ως παρακαταθήκη από την πρώτη θητεία του ο Ρουμάνος, επιστρέφοντας στην Τούμπα, είναι το εντυπωσιακό ποσοστό νικών του που είναι και το μεγαλύτερο από κάθε άλλον προπονητή στην ιστορία του Δικεφάλου. Είχε μετρήσει 68 νίκες σε 93 ματς όλων των διοργανώσεων κι αυτό το 73,11% είναι εντυπωσιακό και μοιάζει αξεπέραστο. Ο Λουτσέσκου είχε ακόμη 12 ισοπαλίες και 13 ήττες στις δύο πρώτες σεζόν του στην Τούμπα.

Για να γίνει απόλυτα κατανοητό το μέγεθος του ποσοστού νικών του στην πρώτη θητεία του στον ΠΑΟΚ αρκεί να δούμε τα ποσοστά των προπονητών που είχαν τουλάχιστον 45 αγώνες στον πάγκο του Δικεφάλου, όπως τα συγκέντρωσε στο ακόλουθο γράφημα το Metrosport…

lucescu-table-wins.jpg