Γ’ Εθνική: Οι πρωταθλητές στους άλλους Ομίλους που θα είναι αντίπαλοι του Ορφέα Ξάνθης (ή Ηρακλή) στα μπαράζ

Ο Ορφέας Ξάνθης δεν τελείωσε την δουλειά στα δύο τελευταία παιχνίδια με Αλεξανδρούπολη στο Φώτης Κοσμάς και Νέστο Χρυσούπολης στο γήπεδο του ΑΟΞ, με αποτέλεσμα ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής να δώσει ελπίδες κατάκτησης τίτλου στον Ηρακλή.

Βέβαια για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή αρκεί απλά η νίκη στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην ουραγό και ήδη υποβιβασμένη Αναγέννηση Θαλασσιάς, συνεπώς εφόσον πράγματι επιθυμεί να διεκδικήσει τον τίτλο, ο Ορφέας θα έχει τον πρώτο λόγο στην κατάκτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι τίτλος σημαίνει και πρόκριση στα μπαράζ ανόδου, όπου όπως έχει γράψει το ThrakiSportS θα βρεθούν οι πέντε πρωταθλητές των πέντε πρώτων ομίλων να δίνουν αγώνες σε ένα μίνι πρωτάθλημα για δυο θέσεις ανόδου στον Βόρειο Όμιλο της Football League.

Ήδη μάλιστα γνωρίζουμε δεδομένα τους τρεις από τους τέσσερις αντιπάλους στο μίνι αυτό πρωτάθλημα, για τον πρωταθλητή του 1ου Ομίλου. Ηδη από την Τετάρτη ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας έχει αναδειχθεί μαθηματικά πρωταθλητής στον 2ο Όμιλο και μάλιστα ο προπονητής του δήλωσε ότι ξεκίνησε να κατασκοπεύει αγώνες του Ορφέα.

Ωστόσο την Κυριακή που μας πέρασε ξεκαθάρισαν τα πράγματα σε άλλους δυο ομίλους. Στον 3ο Όμιλο μόνο για τυπικούς λόγους δεν έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια η Αναγέννηση Καρδίτσας. Μια αγωνιστική πριν το τέλος έχει τρεις βαθμούς διαφορά από την ΑΕ Καρίτσας αλλά ακόμα και αν ηττηθεί, η ομάδα που την ακολουθεί πέρα από το να κερδίσει, θα πρέπει να κερδίσει και με 13 γκολ διαφορά για να της κέψει την πρώτη θέση, πράγμα μάλλον αδύνατο.

Στον 5ο Όμιλο πρωταθλητής είναι πολύ κοντα στην κατάκτηση ο Αχέρων Καναλακίου. Εχει τέσσερις βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ΑΕ Λευκίμμης και πέντε βαθμούς από τον τρίτο Τυλικράτη Λευκάδας, ενώ απομένουν δυο αγωνιστικές για το τέλος. Πρακτικά ο Αχέρων έχει το ίδιο πλεονέκτημα όπως και ο Ορφέας για την κατάκτηση του τίτλου. Τέλος, στον 4ο Όμιλο που δεν είχε αγωνες την Κυριακή, προβάδισμα τίτλου έχει ο Διαγόρας Στεφανοβικείου που έχει 2 βαθμούς διαφορά από τον Ηρακλή Ψαχνών, οπότε με βάση και το goal average αρκεί και η ισοπαλία στον τελευταίο αγώνα.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, στην κλήρωση για την διαμόρφωση του προγράμματος των μπαράζ θα μπουν στην κληρωτίδα του 1ου Ομίλου οι Ορφέας Ξάνθης (ή Ηρακλής), Ποσειδών Μηχανιώνας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Διαγόρας Στεφανοβικείου (ή Ηρακλής Ψαχνών) και Αχερων Καναλακίου (ή ΑΕ Λευκίμμης ή Τυλικράτης Λευκάδας).