Ατύχημα με αεροσκάφος της Sky Express στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης! Χάθηκε ο έλεγχος των φρένων και «ακούμπησε» το κτήριο (+photos)

Μια περιπέτεια που θα θυμούνται για καιρό έζησαν προ ημερών επιβάτες της πτήσης 293 της Sky Express που αναχωρούσε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Αθήνα.

Όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή της και αποκαλύπτει η ΓΝΩΜΗ, το  ελικοφόρο αεροπλάνο σχεδόν ακούμπησε κτίριο του «Δημόκριτος», εξαιτίας προβλήματος στα υδραυλικά του συστήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος των φρένων.

Το πρόβλημα προέκυψε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας απογείωσης, η οποία και δεν πραγματοποιήθηκε ωστόσο κατά την επιστροφή του στον χώρο του κεντρικού διαδρόμου, υπήρξε δυσκολία στο να σταματήσει έγκαιρα, με αποτέλεσμα το φτερό του να «βρει» τον τοίχο του κτιρίου του αεροδρομίου μας.

Όπως γίνεται αντιληπτό η πτήση δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού ασφαλείας του Δημόκριτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ, σήμερα φτάνει στην Αλεξανδρούπολη, με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων Ασφάλειας Πτήσεων, μηχανικός αεροσκαφών, ο οποίος θα διερευνήσει τις συνθήκες γύρω από το ατύχημα.

Πηγή: https://www.gnomionline.gr/