Ενδιαφέρον της Ξάνθης για Γιαννίκη – Προπονητή από το «πάνω ράφι» και με «όποιο κόστος» επιθυμεί η διοίκηση

Προπονητή από το πάνω ράφι και με όποιο κόστος επιθυμεί η διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη, μετά την αναγγελία του διαζυγίου της με τον Μπάμπη Τεννέ.

Στα Πηγάδια τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσε έντονα το όνομα του Αργύρη Γιαννίκη. Ο 40χρονος ομογενής προπονητής έχει φτιάξει πλέον πολύ καλό όνομα μετά την παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος.

Το προηγούμενο διάστημα γράφτηκε ότι υπήρξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό του ακόμα και από την ΑΕΚ, ενώ φημολογείται και για τον Αρτόμητο. Ωστόσο με τον ίδιο να έχει αυξήσει πλέον κατά 300% το κασέ του, λέγεται ότι υπήρξε ήδη κάποια εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Ξάνθη, αλλά όταν ακόμα υπήρχε το ενδεχόμενο ανόδου της στην Super League 1.

Κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι αυτές τις παρασκηνιακές κινήσεις τις είχε εντοπίσει και ο Μπάμπης Τεννές, για αυτό και φρόντισε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο Αγρίνιο να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι την επόμενη σεζόν στον πάγκο του ΑΟΞ. Πάνω – κάτω ήξερε σχεδόν από την ημέρα που ήρθε ότι αν ανέβαζε την ομάδα δεν θα συνέχιζε μαζί της στην Super League 1, αλλά φρόντισε να καταστήσει με τον πιο εμφατικό τρόπο σαφές ότι δεν θα παραμείνει ούτε στην SL2 με στόχο έστω να την ανεβάσει του χρόνου.

Πάντως η μη άνοδος της Ξάνθης στην SL1 σίγουρα περιπλέκει τα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση Γιαννίκη και την πιθανή έλευσή του στην ομάδα της Θράκης. Με δεδομένο μάλιστα τον χρόνο που χρειάστηκε για να πειστεί ο Τεννές μετά το διαζύγιο με τον Πόποβιτς παρόλο που θεωρούνταν από την πρώτη σχεδόν στιγμή κλεισμένος, γίνεται αντιληπτό ότι η υπόθεση προπονητής ενδεχομένως να περιπλέκεται – αλλά οφείλει να αποτελέσει και την πρώτη προτεραιότητα και να λυθεί όσο πιο άμεσα γίνεται.

Ο Γιαννίκης είναι κάτοχος του υψηλότερου διπλώματος της προπονητικής στη Γερμανία (Fußballehrer), το οποίο πήρε από μια εκ των κορυφαίων σχολών στον κόσμο, της Κολωνίας. Αρχικά δούλεψε στις ακαδημίες της Καρλσρούης προτού φτάσει, ως βοηθός του Καουζίνσκι, στη θέση του βοηθού προπονητή μέχρι την Μπουντεσλίγκα, στον πάγκο της Ινγκολσταντ, ενώ είναι επίσης κάτοχος διπλώματος UEFA Pro Coach και συνολικά αθροίζει 17 χρόνια προπονητικής καριέρας και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικό και νεανικό επίπεδο.

Εχοντας δουλέψει αρκετές σεζόν ως προπονητής σε ομάδες Κ23, Κ19 και Κ18 της Μπουντεσλίγκα, θεωρείται ιδανικη περίπτωση για εναν οργανισμό που θέλει έναν ολοκληρωμένο προπονητή που δεν θα ασχολείται μόνο με την πρώτη ομάδα αλλά θα επιβλέπει και τις ακαδημίες. Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων οι Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Γκρίφο (μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ στη Γκλάντμπαχ) και Μαξ (διεθνής της Άουγκσμπουργκ) ενώ η φιλοσοφία του στη δουλειά είναι να έχει πάντοτε σε προτεραιότητα την ατομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και την βελτίωσή τους αλλά και την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών τους ικανοτήτων.