Κρατούσε για 82 λεπτά την άνοδο στην SL1 ο ΑΟΞ αλλά λύγισε με πέναλτι από τον Παναιτωλικό

Ο ΑΟΞ δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βέργου στο 82′ από τον Παναιτωλικό με 1-0 και δυστυχώς χάρη στο εκτός έδρας γκολ του ίδιου παίκτη στα Πηγάδια χάνει την ευκαιρία της άμεσης επιστροφής στην SL1.

Παναιτωλικός και Ξάνθη έδωσαν μία πραγματικά σκληρή μάχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν τον καλύτερο τους ευατό ώστε να βρεθούν στο πρωτάθλημα της Super League για το 2021-22. Όπως αναμενόταν ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τη άσπρη βούλα να δίνει τη λύση, δυστυχώς, για την πλευρά του Παναιτωλικού.

Ο Μπάμπης Τεννές προχώρησε σε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με εκείνο στα Πηγάδια· ο Τάσος Παπάζογλου πήρε την θέση του Θυμιάνη και ο Μικελτάτζε εκείνη του Θανάση Ντίνα. Στον πάγκο βρισκόταν επίσης ο Ανδρέας Τάτος, παρότι δεν ήταν στο 100% (κάτι που φάνηκε και όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο).

Ο Παναιτωλικός έχοντας το εις βάρος του σκορ από τον πρώτο αγώνα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, γενικότερα ωστόσο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους επικράτησαν η ένταση και το σκληρό παιχνίδι.

Η Ξάνθη απείλησε με το μακρινό σουτ του Έμπερτ στο 10′ που ωστόσο κατέληξε άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου άνηκε στους Αγρινιώτες· στο 20′ το σουτ από τα δεξιά του Μεντόζα απέκρουσε ασταθώς ο Ίτσο. Ο Αργεντινός ήταν ο εκφραστής ακόμη μίας καλής ευκαιρίας στο 33′, αλλά η ωραία εκτέλεση που επιχείρησε πέρασε στο πάνω μέρος των διχτύων.

Το 45λεπτό ολολκληρώθηκε με υποψίες φάσης για τον Παναιτωλικό από δύο σέντρες του Ντουάρτε στο 40′ (σέντρα-σουτ που απέκρουσε σταθερά ο Ίτσο) και στο 45′ (σέντραρε για τον αμαρκάριστο Βέργο που όμως δεν βρήκε τη μπάλα).

Σχεδόν στα τρία λεπτά από την έναρξη της επανάληψης και το ματς διακόπηκε από τη σφοδρή σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι των Ταχάρ και Τάσου Παπάζογλου, με τον αμυντικό μέσο της Ξάνθης να συνεχίζει τον αγώνα με επίδεσμο. Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας με το σουτ του Βέργου, που έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε σε κόρνερ ο Τζούρμαν.

Το παιχνίδι άνοιξε λίγο περισσότερο μετά το 60λεπτο. Στο 63′ από το κόρνερ του δραστήριου Μεντόσα ο Πέτροβιτς απομάκρυνε παρακινδυνευμένα σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα (73′) η χαμηλή σέντρα-σουτ του επικίνδυνου Αργεντινού μπλόκαρε ο Ίτσο προτού ο Ματσόλα που έκανε κίνηση προς τη μπάλα προλάβει.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση έγινε στο 81′· από κόντρες στη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρήκε σε κοντινή απόσταση το χέρι του Θανάση Παπάζογλου, με τον Ευαγγέλου να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Βέργος που ανέλαβε την εκτέλεση δε λάθεψε και νίκησε τον Ίτσο για 1-0, που έδινε την παραμονή στην ομάδα του Αγρινίου.

Η Ξάνθη, βρισκόμενη πλέον σε μειονεκτική θέση, βγήκε μαζικά μπροστά ώστε να βρει το ένα γκολ που θα της εξασφάλιζε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Στο 89′ από σέντρα του Έμπερτ ο Θυμιάνη βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, ωστόσο το γυριστό ήταν αδύναμο και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Κνετ.

Η μεγάλη φάση για την ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις. Στο 90+1′ η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάτρικ Έμπερτ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κνετ. Ο ΑΟΞ απειλούσε κυρίως από πλάγια του Παντελιάδη και παρότι μπήκε μέσα στην αντίπαλη δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κρατούσε για 82 λεπτά τη θέση της στη Super League, όντας εξαιρετικά στημενή αμυντικά δεχόμενη λίγες φάσεις από έναν αντίπαλο ο οποίος στα δύο παιχνίδια που έγιναν σίγουρα δεν φάνηκε η διαφόρα πως η μία ανήκει στη Super League και η άλλη στην SL2. Προδόθηκε όμως από το σημείο του πέναλτι, με αποτέλεσμα να παραμείνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην δεύτερη κατηγορία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Απτόσογλου του Συνδέσμου Αθηνών και τον Δημητριάδη του Συνδέσμου Καστοριάς. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας και βοηθός ο Σαμοΐλης του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 16′ Μαλής, 57′ Ταχάρ, 84′ Βέργος, 87′ Ντίας, 90+6′ Κνετ – 54′ Μικελτάτζε, 65′ Θυμιάνης, 67′ Παντελιάδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Ντουάρτε, Περέιρα (77′ Μάζουρεκ), Μαλής, Κωνσταντόπουλος (77′ Αριγίμπι), Εντινγκά, Ταχάρ (58′ Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Μεντόσα, Βέργος (87′ Βάντερσον).

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (85′ Ντίνας), Παντελιάδης, Βέρκερ, Τζούρμαν, Τ. Παπάζογλου (64′ Θυμιάνης), Δημούτσος (85′ Τεσίγια), Σιατραβάνης, Μικελτάτζε (64′ Τάτος, 78′ λ. τρ. Σχρόιγεν), Έμπερτ, Θ. Παπάζογλου.