Γ’ Εθνική: Στέψη για Ορφέα Ξάνθης και κρίσιμα ματς για την παραμονή (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Προτελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην μάχη της παραμονής αφού στην κορυφή ο Ορφέας Ξάνθης έχει κατακτήσει πανάξια τον τίτλο του πρωταθλητή και περιμένει μόνο και την μαθηματική επιβεβαίωση ώστε να μπεί στα μπαράζ ανόδου τον επόμενο μήνα.

Η αγωνιστική αυτή έχει πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια με σημαντικότερο αυτό στο γήπεδο του ΑΟΞ όπου ο Ορφέας Ξάνθης υποδέχεται τον Νέστο Χρυσούπολης που φέτος μετά απο μια μέτρια σεζόν μάχεται για την παραμονή του. Οι Ξανθιώτες θέλουν να κάνουν το απόλυτο 7/7 στην έδρα τους, ωστόσο είναι ήδη με το μυαλό στα μπαράζ ανόδου, αφού χρειαζόνται ένα βαθμό στα επόμενα δυο παιχνίδια. Από την άλλη η οπάδα του Νέστου που έχει 20 βαθμούς θέλει να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο κίνητρο για την νίκη που έχει ώστε να μην έχει αγχος παραμονής την τελευταία αγωνιστική.

Σπουδαίο ενδιαφέρον έχει και το γειτονικό ντέρμπι στην Κομοτηνή, όπου η Ελπίδα Σαπών φιλοξενεί την Αλεξανδρούπολη (20 βαθμοί). Οι γηπεδούχοι (17 βαθμοί) θέλουν να τριπλασιάσουν τις σερί νίκες τους και να πετύχουν την τέταρτη στο ΔΑΚ και την έκτη συνολικά, ωστόσο απέναντι έχουν μια ομάδα που θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό για την παραμονή.

Αμφίρροπος αναμένεται ο αγώνας του Άρη Αβάτου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης με την ΑΕ Ευόσμου με τους γηπεδούχους (17 βαθμοί) εαν δεν κερδίσουν να αποχαιρετούν την κατηγορία στον τελευταίο τους αγώνα για αυτή την σεζόν. Σε αντίθεση με αυτούς το Αβατο (18 βαθμοί) παίζει για δυο αποτελέσματα αφού στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την λογικά υποβιβασμένη μαθηματικά ΑΕ Διδυμοτείχου.

Η ομάδα του Έβρου που αδικείται από την βαθμολογία (13 βαθμοι) φιλοξενεί τον αδιάφορο Απόλλωνα Παραλιμνίου (23 βαθμοί) και θέλει την τρίτη της νίκη στην έδρα της (2-1-3 εντός, με τέρματα 5-4) ώστε να παραμείνει ζωντανή και να πάει για το θαύμα στην Ξάνθη κόντρα στο Άβατο. Ωστοσο ίσως και η νίκη δεν της είναι αρκετή αφού η σωτηρία θα πάει στους 20-21 βαθμούς.

Σημαντικό ματς για την μάχη της παραμονής είναι αυτό του Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου (19 βαθμοί) με τον αδιάφορο Πανδραμαϊκό με τους Καβαλιώτες μετά την νίκη στο Παραλίμνιο να είναι κοντά στην παραμονή και με νίκη να την οριστικοποιούν από αυτή την αγωνιστική. Τέλος έχουμε τα παιχνίδια της ΑΕ Αμπελοκήπων – Αναγέννηση Θαλασσιάς με τους Δραμινούς να θέλουν νίκη ώστε να μείνουν ζωντανοί για την υπόθεση παραμονής, ενώ στο ντέρμπι γοήτρου της 2ης θέσης ο Ηρακλής Αμπελοκήπων φιλοξενεί τον Αετό Οφρυνίου, ματς που ένα λήξει ισόπαλο στεφει οριστικά πρωταθλητή τον Ορφέα Ξάνθης

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής (όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 17:00 και θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή τους από το ThrakiSportS):

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 1ος ΟΜΙΛΟΣ
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΚΥΡΙΑΚΗ 30/5, ΩΡΑ 17:00)
ΑΕ Διδυμοτείχου – Απόλλων Παραλιμνίου
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Πανδραμαϊκός
ΑΕ Ευόσμου – Άρης Αβάτου
Ελπίδα Σαπών – Ένωση Αλεξανδρούπολης
ΑΕ Αμπελοκήπων – Αναγέννηση Θαλασσιάς
Ορφέας Ξάνθης – Νέστος Χρυσούπολης
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Αετός Ορφανού
Εθνικός Σοχού – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3-0 α.α.